Skip to main content

Dragnea cere PNL să participe la discuţiile asupra raportului TVR, pentru "salvarea televiziunii"

 
tvr
tvr

Preşedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, cere opoziţiei să participe la lucrările comisiilor pentru Cultură, unde se dezbate raportul TVR, pentru a putea găsi soluţii de salvare a televiziunii, scrie Mediafax.

Publicitate

Pe de altă parte, Liviu Dragnea respinge categoric solicitările conducerii TVR pentru mărirea taxei TV.

Liviu Dragnea:

"Suntem astăzi în situaţia în care cei aproximativ 2700 de angajaţi nu mai au garanţia că mai au siguranţa locului de muncă. Suntem în situaţia în care cetăţenii plătesc taxe pentru TVR, dar nici ei nu mai au garanţia că această instituţie mai poate funcţia. Suntem în situaţia în care actuala conducere a TVR şi-a asumat un plan de redresare, pe care nu l-a respectat. Pentru a salva Televiziunea publică şi locurile de muncă, îi rugăm pe colegii din opoziţie să fie prezenţi la comisiile reunite pentru Cultură, pentru a se discuta raportul TVR."

Liderul PSD spune că nu se ia în calul intrarea în insolvenţă a televiziunii şi nici discuţii privind disponibilizările, ci trebuie găsite soluţii pentru salvarea locurilor de muncă şi redresarea economică a TVR, mai relatează Mediafax.

"Se poate o găsi o soluţie în care televiziunea să fie salvată. (...) Este şi o cerere oficială din partea conducerii TVR pentru a se mări taxa pe care o plătesc cetăţenii, ori noi refuzăm categoric să luăm în calcul această situaţie. Adică, avem un managament care se pare că nu e foarte bun şi noi mărim datoriile, mărim cheltuielile, şi ca să ne susţinem punem tot oamenii să aibă taxe mărite pentru a putea continua cu această stare de lucruri", a mai spus liderul PSD.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Dan Dan
    Forma aceasta de organizare (televiziune publica) pentru care cetatenii platesc taxa exista nu de azi si nu doar la noi. Nu am inventat noi roata.
    Cit despre renuntarea la taxa, asa incit televiziunea sa se autofinanteze, iar esti intr-o eroare..in televiziunile private cineva a investit bani, cu intentia de a cistiga bani (sau notorietate), evident. Or, in TVR cineva ar investi daca nu ar mai exista taxa tv? Aduci tu bani de acasa si te faci patron de televiziune, Vlad?
    Evident ca este o aberatie ce spun, insa am prezentat-o asa ca sa intelegi si tu.
  • Vlad Vlad
    Cred ca o solutie pentru a salva televiziunea si pentru a reduce cheltuielile ar fi sa reduca drastic numarul angajatilor si sa inchida si TVR 3, TVR 2 si posturile locale, si sa lase doar TVR 1 care sa se transforme in ''TVR'' asa cum era inainte de '89. Nu mi se pare corect ca noi telespectatorii sa tinem in spinare mii de angajati cu taxele pe care le platim luna de luna . Mai consider ca daca ar ramane doar un singur canal TVR, ar trebui sa se scoata taxa tv pe care noi o platim in fiecare luna, sa supravietuiasca si ei doar din reclamele tv asa cum fac celelalte posturi tv .

Trimite un comentariu

sus