Skip to main content

Kelemen: Decapitarea TVR nu rezolvă nimic. Nu Stelian Tănase a acumulat datoriile televiziunii

 
Kelemen-Hunor
Kelemen-Hunor

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat că "decapitarea conducerii TVR printr-un vot politic nu rezolvă nimic pentru că nu Stelian Tănase a acumulat datoriile televiziunii publice", adăugând că nici insolvenţa instituţiei nu este o soluţie şi trebuie o rezolvare din partea Guvernului, relatează Mediafax.

Publicitate

"Decapitarea Televiziunii Române printr-un vot politic nu rezolvă nimic. E o greşeală, fiindcă pleacă domnul Tănase acasă cu Consiliul de Administraţie şi vine domnul sau doamna, nu ştiu cine va veni, şi datoria rămâne, tot trebuie o rezolvare din partea Guvernului. Guvernul ar fi avut posibilitatea de a iniţia ştergerea datoriei către stat nu alte datorii, fiindcă nu se poate. Ar fi avut posibilitatea de a veni cu o iniţiativă legislativă dacă nu dorea acest lucru, prin care rezolvă altfel problema preluând televiziunea la bugetul de stat aşa cum se întâmplă în marea majoritate a ţărilor din UE", a spus liderul UDMR.

El a adăugat că insolvenţa televiziunii publice nu este o soluţie şi că mai există timp pentru a se găsi o soluţie "mult mai bună şi mai constructivă" decât decapitarea şi politizarea TVR.

"Decapitarea nu va rezolva absolut nimic şi politizarea televiziunii nu va rezolva datoria şi problemele financiare, problemele structurale ale TVR. Nu Stelian Tănase şi CA actual a acumulat aceste datorii, a mai redus din datorii. Decapitarea printr-un vot politic este greşeală şi nu ne duce spre rezolvarea situaţiei. Dacă vin cu insolvenţa ce au rezolvat? Nu au rezolvat nimic. În cazul TVR nici insolvenţa nu cred că este o soluţie, fiindcă nu vorbim despre o firmă, nu vorbim despre un actor din zona economică, vorbim despre un serviciu public. (...) Mai există şi la această oră, până când ajunge raportul în plen, timp de a se gândi la o soluţie mult mai bună, mult mai constructivă decât decapitarea politică şi politizarea Televiziunii române", a mai arătat Kelemen Hunor.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Mm Mm
    Daca Oprea vrea sa-l beleasca pe Tanase ... se rezolva.In interes national, bineinteles.

Trimite un comentariu

sus