Skip to main content

Raportul de activitate al TVR a fost respins, Stelian Tănase şi Consiliul de Administraţie sunt demişi

 
Stelian Tanase
Stelian Tanase

Plenul reunit al Parlamentului a respins astăzi raportul de activitate al Televiziunii publice pe anul 2014, cu 115 voturi "pentru" şi 220 de voturi "împotrivă", astfel încat conducerea TVR în frunte cu Stelian Tănase, presedintele-director general, este demisă de drept, scrie HotNews.ro.

Publicitate

Comisiile de cultură reunite vor audia propunerea pentru un preşedinte interimar. Dacă propunerea este aprobată in plenul reunit, acesta poate sta la şefia TVR timp de 6 luni. Dacă într-o viitoare şedinţă de plen reunit nu este cvorum pentru această numire, interimatul rămâne doar pentru o perioadă de 60 de zile.

Gigel Stirbu (PNL):

"Nu stiu pe cine ati suparat dvs dar trebuie sa fi fost persoana importanta daca comisiile de cultura au fost convocate la ora 21 pentru a doua zi. Regulamentul spune ca cele doua comisii sunt convocate in termen de 48 de ore de presedintii camerelorl Eu in calitate de presedinte de comisie nu am semnat convocarea. De aptru ani de zile guvernul este condus de prim-ministrul Victor Ponta. De patru ani de zile am tras un semnal de alarma la ce se intampla la TVR. Schimbam astazi o Mărie cu o alta Mărie, care va veni cu o alta palarie. Va garantez ca peste un an de zile datoriile pe care astazi datoriile pe care le are Srtv astazi se vor dubla. Oare cine este vinovat in momentul de fata daca condui guvernul, stii ca acolo este o situatie nu tocmai productiva si tu iti bagi capul intre urechi?"

Stelian Tanase, despre raportul TVR pe 2014: "Dupa ce am vorbit in numele domnului Saftoiu, nu mai am nimic de adaugat pentru propria persoana."

Stelian Tanase, presedintele TVR, despre raportul pe anul 2013:

"Consiliul de Administratie si presedintele director general au facut propuneri pentru masuri care speram sa fie aprobate de parlament cum ar fi stergerea datoriilor, schimbarea regimului publicitatii. Am propus o masa rotunda la care sa se discute situatia.

Cred ca o chestiune despre care nu se discuta si care este ca un schelet in dulap este controlul politic in televiziun. Conform legii este sub control politic prin desemnarea CA si a presedintelui direct general. Aceasta situatie trebuie sa se schimbe. Intr-un an jumatate am asistat la nenumarate situatii de imixtiune in politica editoriala a televiziunii."

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Tiberiu Cazacioc Tiberiu Cazacioc
    O televiziune publica este posibil sa nu se inchida pe profit, dar macar sa existe un plan de redresare, o viziune de reorganizare. Stergerea datoriilor si cresterea taxelor nu sunt optiuni corecte, asta inseamna si mai multe costuri in sarcina platitorilor de taxe.
  • doru manciu doru manciu
    Adio, Stelica! Si sper ca vei disparea alaturi de Sorin Avram, Orestica Brumariu, Anca Lazarescu, Vali Iorga, Titi Dinca si altii asemenea!

Trimite un comentariu

sus