Skip to main content

Rareş Bogdan, despre motivul pentru care numele său apare în scandaluri de corupţie şi cenzură: „pentru că sunt un jurnalist important, pentru că sunt un om cunoscut, pentru că sunt un om care are credibilitate”

 
Rares Bogdan
Rares Bogdan

Numele jurnalistului Rareş Bogdan, de la Realitatea TV, a apărut de mai multe ori în ultimul an în scandaluri de corupţie, dar şi într-unul cu acuzaţii de cenzură.

Publicitate

Intr-o singură zi, numele lui Rareş Bogdan, realizatorul emisiunii "Jocuri de putere" de la Realitatea TV, a apărut de două ori în ipostaze care nu au legatură cu activitatea jurnalistică, scrie HotNews.rocă i-ar fi dat primarului Sorin Oprescu informaţii pe surse de la DNA (acuzaţie dezminţită categoric) şi că a intermediat o discuţie între ministrul Gabriel Oprea şi şeful TVR, Stelian Tanase.

Rareş Bogdan a declarat într-un interviu pentru HotNews că apariţia numelui său în dosare penale cu greutate, cum ar fi cel al lui Sorin Oprescu sau al lui Marian Vanghelie, ori în alte contexte controversate “poate să creeze o anumita presiune” asupra sa sau a altor persoane.

„Oamenii invocă numele meu pentru ca li se pare ca am o anumita influenta în spaţiul public. Nu am decât la nivelul telespectatorilor şi ascultatorilor. Atât. Aş fi foarte fericit, dacă nu ar mai vorbi de mine", a declarat realizatorul TV.

Intrebat cum explica faptul ca si-a imprumutat telefonul unui politician pentru a discuta cu seful TVR, Rares Bogdan a raspuns: "Care e problema? Daca maine ma intalnesc cu oricine si ma roaga sa dea un telefon nu stiu cui si il cunosc pe omul ala, nu am nici o problema sa-i dau telefonul meu sa sune".

Întrebat de ce crede că Vanghelie şi Oprescu au simţit nevoia să-i pronunţe numele jurnalistului Realitatea TV, acesta a răspuns:

„Simplu. Pentru ca sunt un jurnalist important, pentru ca sunt un om cunoscut, pentru ca sunt un om care are credibilitate si lor li s-a parut la un moment dat ca... Vanghelie cred ca a vrut sa o impresioneze pe fata aia cu care vorbea. Va dati seama ca nu am vorbit niciodata cu Vanghelie asa ceva.. adica... haideti sa va spun. Stiti in cate situatii extrem, extrem de favorabile vorbeste lumea de mine? E normal, sunt 3 ore pe zi la televizor, sunt 15 ore pe saptamana la televizor. Ma cunoaste o tara intreaga. Unii vorbesc de mine fara sa ii stiu vreodata, ca au baut cu mine pe o teresa o cafea. Bine, ok.”

Cronologia unui an de Jocuri de Putere cu Rares Bogdan, via HotNews:

Spre sfarsitul lunii septembrie 2014, inaintea alegerilor prezidentiale, Antena 3 a difuzat fotografii de la o "intalnire secreta a oamenilor lui Basescu". In imagini aparea Rares Bogdan alaturi de Vasile Blaga, de primarul Brasovului George Scripcaru, de liberalul Eduard Hellvig, de Elena Udrea, Emil Boc, Marian Vanghelie si multi altii. Rares Bogdan a contracarat atunci spunand ca imaginile erau de la ziua sa de nastere.

Noiembrie 2014: Realitatea TV prezinta nota de plata de la clubul din Dubai unde fusese Victor Ponta. Acesta - care era de multa vreme angajat intr-un conflict deschis cu postul de stiri, dar care a participat si la prima dezbatere fata in fata cu Iohannis la aceeasi televiziune - l-a acuzat frontal pe Rares Bogdan ca ar fi ofiter acoperit. Bogdan raspunde spunand ca premierul nu are ce face decat "sa se vada spionat peste tot".

In martie 2015, numele lui Rares Bogdan apare intr-o interceptare inclusa in referatul procurorilor, in cazul Marian Vanghelie. Primarul de la Sectorul 5 sustinea, in discutia interceptata, ca urma sa discute cu realizatorul TV "sa se duca maine dimineata, la prima ora, la Iohannis". Bogdan a negat ca ar fi avut astfel de discutii cu Vanghelie si a spus ca e vorba de un act de "teribilism" al primarului.

August 2015: Mircea Marian de la Evenimentul Zilei scrie, citand surse politice, ca Rares Bogdan si directorul SRI Eduard Hellvig, prieteni mai vechi, ar fi impreuna in vacanta in Turcia. Purtatorul de cuvant al SRI nu comenteaza informatia.

21 septembrie 2015: Sorin Oprescu, acuzat de coruptie, le-a spus judecatorilor de la Curtea de Apel ca printre cei care ii dadeau "informatii pe surse" de la DNA se aflau si Rares Bogdan si Cozmin Gusa. "L-am avertizat public, in emisiuni. In rest, spre dezamagirea unora, nu-l cunosc personal" pe Sorin Oprescu, a fost replica lui Rares Bogdan. O dezmintire in acest sens a venit si din partea lui Cozmin Gusa.

21 septembrie 2015: Presedintele-director general al TVR, Stelian Tanase, spune ca ministrul Gabriel Oprea l-a contactat de mai multe ori sa faca presiuni asupra sa, pentru a preveni difuzarea la TVR a unor materiale despre plagiat. Rares Bogdan a intermediat una dintre aceste discutii, a spus Tanase. In replica, Bogdan a spus, citat de Catalin Tolontan, ca l-a lasat pe Oprea sa vorbeasca la telefonul sau "la un meci al Stelei" si ca "n-am auzit nimic (...) Nu e corect ca acum (n.r.: Stelian Tanase) sa ma bage intr-o chestie cu care n-am nicio legatura".

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Cristian Cristian
    Acest individ se crede foarte importat.
    Sunt scarbit de modul lui de a prezenta realitatea.
    Pur si simplu te enerveaza cand auzi ca este peste tot, umbla numai cu aranjamente si te face sa crezi ca este cel mai sincer om de pe pamant.
    Rusine domnule!
  • geo geo
    Rareș este băgat în atîtea combinații cu mulți politicieni din felurite partide... că mare minune să nu dea de belele...
  • Mihu Mihu
    Lasa ca stiu antenistii , Basescu a plecat de un an dar ei tot, Basescu in sus Basescu in jos .Macar asta mai are si alte subiecte
  • Humbold Humbold
    Pentru că esti de o țopenie rară - numai un mitocan poate purta pantofi Oxford de toamnă fără ciorapi. Pentru că ai vrut sa pleci din fundu´Clujului ca sa fii si tu cineva la Bucuresti, mananci firimituri din palma unor siniștri gen general izmană Oprea ori Cozmin Gușă (sau Gușe, ca n-am stiut niciodata cum il cheama pe poolifriciul asta...). Pentru că ai sărit etape in care se invata ca parfumul nu se da direct pe transpiratie si ca peștele se mananca cu furculita si cutitul indiferent de cat de familiar ai fi cu cei care te-au invitat la masa. Pentru ca in lumea asta media, si asa vai de mama ei, modestia ramane cea mai importanta calitate a unui om.
  • doru manciu doru manciu
    Si, inainte de orice, este un om de o rara modestie acest Rares Bogdan.
  • gogu gogu
    Ti-au murit laudatorii, coane? Cat de penibil poti fi? Mai ai putin si ne ceri sa-ti ridicam statuie.
  • victor victor
    pentru ca esti o gluma, ba baiatule. pentru ca esti un jurnalist mediocru e ziar care a intrat in combinatie cu niste mafioti si a primit o televiziune pe mana fara sa aiba habar ce insemna meseria asta. si s-a vazut. in cativa ani ati prabusit cel mai titrat post de stiri din tara asta. vad zilnic greseli editoriale si de productie care in vremea lui Sergiu Toader ar fi fost de nepermis. cam asta ai adus tu in plus. si bineinteles ca intre timp te-ai imbogatit platind cu salarii de mizerie niste oameni care stiu de 10 ori mai mult jurnalism decat ai sa stii tu vreodata...

Trimite un comentariu

sus