Skip to main content

Sediul Intact şi cele ale Antenelor, scoase la licitaţie de ANAF

 
sediul Intact
sediul Intact

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) va scoate la vânzare sediile Grivco, Intact, şi cele ale televiziunilor Antena 1 şi Antena 3, imobile care i-au aparţinut lui Dan Voiculescu, dar au fost confiscate de către stat în urma sentinţei din Dosarul ICA, scrie Profit.ro. Preţul de pornire este de 15 milioane de euro.

Publicitate

Surse oficiale au declarat pentru Profit.ro că şeful ANAF, Gelu Ştefan Diaconu, a optat pentru recuperarea prejudiciului din dosarul Voiculescu prin vânzarea imobilelor respective, nu prin darea în folosinţa altor instituţii publice. Imobilele au fost confiscate de stat după condamnarea lui Dan Voiculescu la 10 ani de închisoare.

Prejudiciul din dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare (ICA), în care Voiculescu a fost condamnat la închisoare pentru 10 ani pentru folosirea influenţei politice la privatizarea frauduloasă a institutului şi spălare de bani prin cumpărarea terenului la un preţ subevaluat, este estimat la 60 de milioane de euro.

Preţul de pornire la licitaţie pentru aceste imobile reprezintă astfel un sfert din prejudiciul calculat de stat.

Potrivit rapoartelor consultate de Profit.ro, sediul Antenei 1 şi Antenei 3, din Şoseaua Bucureşti-Ploieşti nr. 25-27, a fost estimat la o valoare de 3,4 milioane de euro.

Conform aceloraşi evaluări, imobilul din Strada Gârlei nr. 1B, lot 1 are o valoare de piaţă estimată la 3,5 milioane de euro, iar imobilul din Strada Gârlei nr. 1B, lot 2, a fost estimat la 8,3 milioane de euro. În aceste imobile îşi au sediile grupul Intact şi compania Grivco.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Cata Cata
    Acuma sa vezi stiri pe Antena 3 "Basescu e de vina ca Voiculescu a furat"
  • Iulian Iulian
    Pff!

Trimite un comentariu

sus