Skip to main content

TVR vrea să angajeze avocaţi specializaţi în drept american pentru un litigiu iniţiat de New Films

 
TVR
TVR

Conducerea TVR a decis să angajeze o casă de avocatură specializată în drept american, care să reprezinte interesele Televiziunii Române într-un litigiu iniţiat împotriva televiziunii publice de New Films International LLC, scrie Mediafax.

Publicitate

În acest sens, Consiliul de Administraţie (CA) al Societăţii Române de Televiziune (SRTv), condus de Stelian Tănase, preşedintele-director general al TVR, a adoptat recent o hotărâre prin care a aprobat "angajarea unei case de avocatură specializată în drept american care să reprezinte interesele SRTv în litigiul iniţiat de către New Films International LLC, conform expunerii de motive nr. J/22228/28.08.2015".

De asemenea, CA al TVR a aprobat contractarea societăţii de avocatură Muşat şi Asociaţii pentru derularea raporturilor juridice cu casa de avocatură specializată în drept american şi incidenţa dreptului român în acest dosar.

Surse din TVR au declarat pentru Mediafax că procesul ar fi fost demarat deja în SUA de New Films International LLC, de la care Televiziunea Română a achiziţionat pachete de filme pentru a fi difuzate pe canalele sale şi la care SRTv are în prezent datorii.

New Films International LLC este o societate înfiinţată în 1996 şi are sediul central în Los Angeles, California. New Films International este specializată în producerea, achiziţia şi vânzarea la nivel internaţional a drepturilor de difuzare pentru numeroase filme şi seriale.

CONTEXT. Principalele categorii de furnizori faţă de care SRTv avea cele mai mari datorii la sfârşitul anului 2014 erau cele deţinătoare de licenţe de film.

Astfel, la sfârşitul lui 2014, TVR avea datorii la companii deţinătoare de licenţe de film în valoare totală de 88.894.334 de lei (circa 20 de milioane de euro), potrivit raportului de activitate al Televiziunii Române pe anul trecut.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Mircea Medaru Mircea Medaru
    Hahahaha, sigur nu e o stire de pe TimesNewRoman?

Trimite un comentariu

sus