Skip to main content

Antena 3 a pierdut procesul cu Kovesi. Când a fost la CNA, cazul a trecut neamendat. Un membru CNA declara la acel moment despre Antena 3: „Nu aş fi chiar atât de dur în a contesta o sursă care spune ceea ce spune”

 
Kovesi
Kovesi

Penalizată de Tribunal, dar nesancţionată de CNA. Emisiunea Sinteza zilei, pentru care Laura Codruţa Kovesi, şefa DNA, a dat Antena 3 în judecată şi a câştigat despăgubiri de 250.000 de lei, a fost neamendată de CNA. Reamintim că decizia Tribunalului Bucureşti nu este definitivă.

Publicitate

Emisiunea difuzată în 19 iunie 2014 a fost analizată de forul audiovizual în două şedinţe, la pachet cu mai multe ediţii În gura presei, care a avut ca subiect conflictul lui Badea cu motocicliştii.

Emisiunile au fost analizate prima dată pe 21 octombrie 2014 (la patru luni după ediţia cu Kovesi la Sintezei zilei). La momentul respectiv, s-au făcut patru propuneri de amendare: 70.000 de lei (Florin Gabrea), 50.000 de lei (Valentin Jucan), 30.000 de lei (Christian Mititelu) şi somaţie (Monica Gubernat). Dar niciuna nu a întrunit numărul minim de voturi, şase. Astfel, subiectul a fost reluat într-o a doua şedinţă, care a avut loc pe 13 ianuarie, dar nici atunci membrii CNA nu au reuşit să jungă la un acord.

Ce spuneau în octombrie 2014 membrii CNA despre ediţia Sinteza zilei cu Kovesi:

Radu Călin Cristea, membru CNA: – Povestea cu plângere făcută de CSM şi doamna procuror-şef fac obiectul unui contencios vechi. Vă amintiţi de speţa cu doamna Hăineală. Şi în acest caz, după părerea mea, cred că e vorba de o încercare a unei instituţii, se încearcă atragerea CNA într-o anumită dispută juridică.

– Sunt aduse câteva acuzaţii doamnei Kovesi, numai că sunt de asemenea formulări care mie mi se pare că moderatorul şi unii din invitaţii săi ridică şi nişte semne de întrebare.

– Şi eu sunt tentat că nişte vorbe rostite undeva pe nişte trepte de un personaj cu o reputaţie clară în lumea interlopă să nu fie luate în considerare, dar, pe de altă parte, cine ar fi crezut că dezvăluirile făcute de fiul lui Bercea Mondialul vor risca procesul care s-a derulat. Nu aş fi chiar atât de dur în a contesta o sursă care spune ceea ce spune (n.r. – se face referire la momentul în care Bercea Mondialul, aflat în duba poliţiei, a povestit presei că o şpagă de două milioane de euro, pentru eliberarea sa, ar fi ajuns la mai multe persoane, printre care şi Laura Codruţa Kovesi).

Monica Gubernat, membru CNA: Discuţiile cu privire la viaţa privată a doamnei Kovesi mi se par impardonabile. Pentru incluziunile în viaţa privată eu propun somaţie.

În cazul emisiunii Sinteza zilei din 19 iunie au fost prezentate imagini de la o întâlnire dintr-o parcare, între Laura Codruţa Kovesi şi procurorul Valentin Şelaru. În aceeaşi emisiune, au fost făcute referiri la viaţa sentimentală a Codruţei Kovesi, despre care s-a spus că ar fi avut o relaţie cu şoferul său.

În plus, în aceeaşi emisiune a fost difuzată o înregistrare în care Bercea Mondialu' a spus că aproape două milioane de euro ar fi ajuns la procurorul-şef al DNA, Codruţa Kovesi, la preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Livia Stanciu, dar şi la Vasile Blaga, despre care susţinea că ar fi implicat în acest caz.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus