Skip to main content

Carp, fost membru CA-TVR: Soluţia corectă pentru TVR e o nouă lege,nu o OUG de intrare în insolvenţă

 
tvr
tvr

Radu Carp, fost membru al Consiliului de Administraţie (CA) al Societăţii Române de Televiziune (SRTv), spune că Guvernul vrea să promoveze o Ordonanţă de Urgenţă pentru intrarea în insolvenţă a TVR, fapt care nu respectă recomandările European Broadcasting Union (EBU) privind televiziunea publică, scrie Mediafax.

Publicitate

"Am luat la cunoştinţă cu stupefacţie de o propunere de act normativ publicată în mass-media referitoare la rezolvarea situaţiei TVR. Respectiva propunere nu este, în mod deliberat, asumată de vreo instituţie sau partid politic. Dată fiind apropierea datei scadente la care ANAF (Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, n.r.) este obligată să decidă o nouă poprire a conturilor SRTV (10 octombrie) şi, dată fiind imposibilitatea legală ca persoana care deţine funcţia de director general interimar al TVR să ia măsuri pentru remedierea situaţiei (nu poate aproba, fără aprobarea Consiliului de Administraţie, care este în prezent dizolvat, sume mai mari de 25.000 de euro, iar debitul pentru care vor fi poprite conturile TVR este mai mare decât această sumă), găsirea unei soluţii urgente se impune", spune Radu Carp, într-o scrisoare deschisă, remis agenţiei Mediafax.

Potrivit lui Radu Carp, "în repetate rânduri, European Broadcasting Union (EBU) a atras atenţia Guvernului Ponta că insolvenţa TVR este o măsură greşită, care «ar ameninţa principiul fundamental al nevoii de continuitate a serviciului public de televiziune», deoarece persoana care ar fi numită pentru a gestiona TVR în timpul insolvenţei nu poate avea competenţe în domeniul editorial şi poate decide inclusiv întreruperea temporară a activităţii, afectând astfel caracterul de continuitate obligatoriu al acestui serviciu public".

Radu Carp mai spune că EBU a sesizat şi faptul că, prin impunerea insolvenţei în cazul TVR, s-ar încălca dreptul la exprimare, garantat de Convenţia Europeană a Drepturilor Omului, drept care poate fi restrâns doar cu aplicarea principiului proporţionalităţii, ceea ce nu este cazul. În scrisoarea EBU se mai arată că această contradicţie dintre Convenţie şi reglementarea în general a serviciului public de televiziune a determinat ţări precum Germania să interzică expres aplicarea soluţiei insolvenţei în cazul operatorilor publici din domeniul audiovizual. Ca urmare a acestor atenţionări din partea EBU, s-a renunţat la proiectul insolvenţei TVR, precizează Radu Carp.

Radu Carp spune că "singura soluţie corectă din punct de vedere constituţional pentru modificarea Legii nr. 41/1994 în vederea rezolvării situaţiei TVR este nu o ordonanţă de urgenţă, ci un proiect de lege discutat în Parlament".

Radu Carp a fost membru în fostul Consiliu de Administraţie al TVR din partea PDL. Acest Consiliu de Administraţie, care a fost condus de preşedintele-director general Stelian Tănase, a fost demis de plenul Parlamentului pe 23 septembrie, odată cu respingerea raportului de activitate al Televiziunii Române pe anul 2014.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • vicontele de ghencea vicontele de ghencea
    solutia corecta e o lege de desfiintare a acestui cuib de hotii, a unui urias ghem de interese si de coruptie.
    Ar fi 200 de milioane de euro economisiti anual, poate ies macar 50 de km de autostrada....

    Sau macar sa-l puna pe Sarbu sef acolo, pe viata; chiar daca palmeaza pentru el 20 de milioane pe an tot face 2 canale mai bune cu un sfert din banii sifonati de TVR.
  • dan petrea dan petrea
    DL, CARP PREDIND LECTIA DE CE NU PLEACA CIINELE DE LA MACELARIE
  • ștefan ștefan
    Păi și cît ai stat în TVR ce ai făcut Măi ai furat tu și cu șleahta.
  • dan badea dan badea
    Acest Carp e un mare ipocrit.
  • doru manciu doru manciu
    Minunatul domn Carp, fost aghiotant al penalei Iacob Ridzi, fost consilier informal al lui Basescu, uita ca a fost membru in vreo trei CA-uri ale TVR. Ca s-a facut ca nu observa ca Alexandru Lazescu isi bate joc de bugetul TVR si supradimensioneaza TVR Info pentru a face din acesta instrumentul de propaganda basista. Ca sunt adusi tot felul de propagandisti basisti bine platiti. A trecut de partea lui Stelica Tanase odata cu aparitia noului PNL. A operat astfel incit sefa Stirilor sa devina activista Raluca Stroe Brumariu. A incasat lunar, pe nemerit, 2500 de lei. O minima decenta ii-ar impune tacerea. Dar nu, Dl. Carp care se viseaza ministru de Externe, da din gura. Asteptind recompense.
  • liviu liviu
    Da domnule Carp din partea PDL acum PNL sa sifonati banii in continuare si sa nu se ia masuri ca na EBU zice si drege. EBU este pt oameni normali ori voi in CA al tvr numai asta nu sunteti .Dar din pacate nu are nimeni curajul sa inchida gaura aia neagra si sa faca o adevarata televiziune publica nu inchinata oricui e la putere dar in special PNL PDL.

Trimite un comentariu

sus