Skip to main content

DIN DOSAR. Antena 3 a făcut publice mailuri de la echipa Elenei Udrea către redacţiile Realitatea.net, B1 şi Pro TV. Ce li se cerea posturilor TV

 
Elena-Udrea
Elena-Udrea

MAILURI UDREA - TELEVIZIUNI. Echipa de imagine a Elenei Udrea ţinea legătura cu oameni din Pro TV, Realitatea TV şi B1 TV, cărora le trimitea materiale, solicitări, mesaje sau rugăminţi despre cum să fie reflectată activitatea fostului ministru al turismului, potrivit unor emailuri făcute publice de Mihai Gâdea, la Sinteza zilei.

Publicitate

În emisiunea de la Antena 3, Mihai Gâdea a prezentat mai multe mailuri, cele mai multe pornite de la Tudor Breazu, asistentul Elenei Udrea, către oameni din Realitatea TV (printre care Sorin Kosz, editorul de atunci al site-ului), din B1 TV (Aura Ţiţirigă, directorul ştirilor) şi din Pro TV (Gâdea nu a menţionat cu cine se purta corespondenţa cu Pro TV, doar a prezentat conţinutul mailurilor).

Mesajele sunt parte a dosarului Gala Bute, în urma percheziţiilor informatice după cum a precizat Mihai Gâdea.

Schimburile de mailuri nu precizează dacă şi cât de mult au dat editorii curs solicitărilor, rugăminţilor sau observaţiilor trimise de echipa de imagine a Elenei Udrea către ziarişti.

Cum arăta corespondenţa dintre oamenii Elenei Udrea şi posturile TV:

Potrivit documentelor prezentate de Mihai Gâdea, un mesaj dinspre Pro TV răspundea echipei Elenei Udrea ce se poate face, pe emisiuni:

După 20 de ani

  • filmările vor avea loc pe 6 sau pe 7 mai, când vrei tu
  • am nevoie de temele pe care vrei să le atingi
  • săptămâna viitoare îţi dau temele pe care vor ei să le atingă

Doamne de poveste

  • vor să folosească reportaje cu cazurile sociale în care tu te-ai implicat sau ai ajutat
  • eşti de acord să o intervieveze pe Doamna Udrea? Poţi lăsa apoi ce crezi tu că e bine
  • eşti de acord să vorbeşti despre tatăl tău?
  • ai fotografii/filme în arhiva personală pe care ai vrea să le dai pentru emisiune
  • când vrei să se facă filmările

Ştirile Pro TV

  • îmi spui exact ce/cum vrei

Ziarul Financiar, Mediafax, Business Magazin, Ce se întâmplă doctore, videochat, unde crezi că e bine.

Antena 3 a prezentat ca ilustrare a mailului ştiri cu Elena Udrea din jurnalul Pro TV şi materiale cu fostul ministru al turismului invitat în emisiunea lui Cătălin Măruţă.

Postul de ştiri al Intact a prezentat şi un schimb de mailuri cu Sorin Kosz, responsabilul online de la Realitate.net, căruia i se solicita preluarea unor ştiri cu Elena drea de pe Mediafax sau i se trimiteau documente care să fie folosite ca puncte de vedere în cazul unor materiale despre Gala Bute.

Tudor Breazu, către B1: pe surse, despre un sondaj "fals" al PSD.

În corespondenţa cu Aura Ţiţirigă, de la B1 TV, Tudor Breazu sugera postului TV ştiri "pe surse" despre cum PSD va prezenta un sondaj fals sau despre cum PDL a recuperat procente în sondaje.

Într-un alt email, se sugerau o serie de "ştiri pozitive", în perioada Anului Nou, care să o aibă în prim plan pe Elena Udrea.

Antena 3 nu a precizat dacă solicitările din mail au fost puse în practică de către ziariştii care purtau corespondenţa cu Tudor Breazu. Postul de ştiri al Intact a prezentat câteva materiale TV în ilustrarea schimbului de mesaje (ştiri cu Elena Udrea la Pro TV, momentul cu croşetatul de la Realitatea TV sau fostul ministru spâlând cu mopul).

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • tbancu tbancu
    Ceea ce inseamna ca toata discutia despre deontologia in presa e o fata morgana... dar cata lume urla (si inca urla - foarte multi dintre ei platiti dupa cum se poate lesne observa) despre deontologie.
    Intotdeauna i-am preferat pe cei au curajul sa aibe o pozitie asumata in detrimentul acelora ce clamau deontologia, dar incasau pe cealalta parte. Si in aceasta categorie se regasesc foarte multi... chiar si fituica de presa.
  • F F
    Nu aveti si un video cu Mihai Gadea prezentand aceste ”mega-dezvaluiri”, ca sa pot rade sanatos.
  • geo geo
    ”Dezvaluirile” acestea chiar sunt un balon de săpun.
    Pentru că mai toți politicienii care țin la imaginea lor au un staff de presă care discută, chiar ”negociază” aparițiile televizate, data, ora, durata, tematica, alte ”amănunte”. Și încă o chestiune, pe care nu ați precizat-o aici... nu rezultă din mesajele prezentate de Antena 3 până acum că ar fi vorba de cumpărarea unor jurnaliști sau de presiuni politice asupra jurnaliștilor.

Trimite un comentariu

sus