Skip to main content

Dragnea vorbeşte despre reducerea TVA şi scutiri de impozite pentru presă

 
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea

Presa trebuie să beneficieze de reducerea TVA, scutiri de taxe pentru noi investiţii în media şi de impozite pentru tinerii ziarişti angajaţi, precum şi de clarificarea regimului drepturilor de autor, a declarat noul preşedinte al PSD, Liviu Dragnea, la Congresul partidului, relatează Profit.ro. El a arătat că mass-media se află într-un impas economic şi moral.

Publicitate

Liderul social-democrat a apreciat că acordarea unor astfel de facilităţi poate ajuta presa să îşi redobândească independenţa economică şi editorială.

El a arătat că statele occidentale au ajutat deja presa, prin măsuri de susţinere temporară, astfel că mass-media din România are, poate, cea mai grea situaţie din întreaga Europă.

"Cred că este nevoie ca noi să propunem şi să susţinem ca presa să-şi redobândească autonomia economică şi independenţa de opinie. Mă gândesc la reduceri de TVA, scutiri de impozite pentru angajarea jurnaliştilor tineri, clarificarea totală a drepturilor de autor, scutiri semnificative de taxe pentru investiţii noi în media", a spus Dragnea.

În ultimii ani, guvernanţii au promis în repertate rânduri acordarea unor facilităţi pentru presă, dar nu au introdus astfel de măsuri, multe societăţi intrând în insolvenţă.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus