Skip to main content

După patru ani numai pe online, revista Cockaigne apare şi în varianta print. Catrinel Menghia, Creative Director al publicaţiei

 
Coperta_Cockaigne_Magazine_issue_6_Retrofuture
Coperta_Cockaigne_Magazine_issue_6_Retrofuture

Coperta_Cockaigne_Magazine_issue_6_RetrofutureDupă patru ani în care a apărut doar pe online, revista Cockaigne a lansat săptămâna trecută prima ediţie în print. Catrinel Menghia, fotomodel şi Creative Director al publicaţiei Cockaigne, a apărut pe coperta primei ediţii tipărite a revistei.

Publicitate

Revista are 260 de pagini, va apărea de două ori pe an, toamna şi primavara, iar tirajul pe ediţie este de 3.000 de exemplare. Asociatii firmei COCKAIGNE MEDIA SRL, care detine revista Cockaigne, sunt: Cristian Niculae (Executive Editor), Ioan Dăescu (Redactor sef), Catrinel Menghia (Creative Director), Adrian Cozma (Art Director ) şi Stefan Straton ( Publisher).

Ioan Dăescu, redactor şef al Cockaigne:

„Încă de la lansarea Cockaigne în online, în 2011, visul nostru a fost ca revista să aibă o identitate şi în print. După patru ani, visul devine realitate şi credem că alegerea temei RetroFuture vorbeşte foarte bine despre momentul în care ne aflăm.

Ne uităm în trecut cu mândrie la ediţiile precedente, la experienţele acumulate în toţi aceşti ani, culegem ce-i mai bun de acolo şi privim înainte, în viitor, cu mare încredere. Dorim să creştem şi să devenim o platformă puternică unde artiştii, fie că vorbim de fotografi, stilişti, fie de ilustratori sau scriitori, să se poată manifesta creativ în voie.”

Tema primului număr pe hârtie (al şaselea, primele cinci fiind doar pe online) - este RetroFuture, un curent creativ care sondează modul în care oamenii îşi închipuiau în trecut viitorul.

Ediţia pe hârtie conţine interviuri cu Andreea Bădală, creatoarea brand-ului Murmur, cu actorul american de origine română Sebastian Stan, star al al filmului Captain America: The Winter Soldier şi cu arhitectul şi designer-ul Fabio Novembre. Printre numele care semnează editoriale foto sau colaje sunt Vlad Bîrdu, Cosmin Gogu, Nelum Francesca Caramini, Matthias Neumann, Vali Bărbulescu, Ionuţ Staicu sau Vlad Andrei.

Într-o secţiune dedicată literaturii, scriitorii de SF Oliviu Crâznic şi Michael Haulică prezintă două nuvele.

Preţul revistei este de 45 Lei şi include livrarea acesteia în toată ţara.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus