Skip to main content

Feriţi de incendiu. Contract de peste 177.000 de euro atribuit de Radioul Public: Cine va furniza sistemul de alerta la incendiu din cladirile unde lucreaza peste 2000 de angajati

 
Radio România
Radio România

Societatea Nationala de Radiodifuziune (SRR) a desemnat firma castigatoare a licitatiei pentru implementarea unui sistem de detectie, alarmare si avertizare la incendiu pentru cladirile Radioului public din str. Berthelot si Plevnei.

Publicitate

Radioul public a atribuit in data de 7 octombrie acest contract catre firma IMSAT, care va implementa intreg sistemul pentru suma de 782.351 lei (cu TVA), respectiv peste 177.000 de euro, potrivit datelor publicate vineri in Sistemul Electronic de Achizitii Publice.

Cladirile mentionate ocupa zeci de mii de metri patrati, cuprind sali de spectacole si studiouri de inregistrari si transmisii emisiuni radio, personalul angajat depasind 2000 de persoane.

Paginademedia.ro a scris in luna aprilie din acest an despre lansarea acestei licitatii publice de catre SRR, aici. Valoarea estimata initial a contractului cu TVA a fost de 979.600 lei (peste 220.000 de euro).

Datele din SEAP arata ca pentru acest contract au depus oferte urmatoarele firme:

1. Asocierea dintre Societatea de Inginerie Sisteme - SIS SA si TIAB SA
2. Avitech CO SRL
3. Atlas Corp SRL
4. Helinick SRL
5. Imsat SA

Doar 4 din cele 5 oferte au fost declarate admisibile de catre SRR, iar castigatoare a fost declarata firma Imsat SA. Durata contractului este pe o perioada de 12 luni.

Cateva detalii din Caietul de Sarcini despre cladirile SRR si sistemul de alarma la incendiu:

Potrivit caietului de sarcini, “Sistemul de detectie va functiona unitar, pentu ambele obiective (Berthelot si Plevnei), intreaga gestiune si monitorizare a centralelor de detectie si alarmare din cele doua locatii realizandu-se centralizat si permanent din dispeceratul pentru pompierii civili din str. Berthelot.”

Clădirile şi oamenii care trebuie feriţi de incendiu:

Berthelot:

“Ansamblul de corpuri din str. gen Berthelot si str. Temisana cuprinde 6 corpuri principale de cladiri incadrate in categoria A si clasa I de importanta, cu o suprafata construita (la sol) de aproximativ 7500 mp si o suprafata desfasurata de aproximativ 33700 mp.

Activitatile din aceasta locatie cuprind: sali de spectacole, studiouri de inregistrari si transmisii emisiuni radio, studiouri de monitorizare si prelucrari sunete pt. transmisii, birouri, depozite, bufet, spatii medicale, ateliere reparatii si productie, spatii pt. utilitati (gestiune/distributie energie electrica, sali pt. servere si echipamente comunicati, incalzire si distributie energie termica, ventilatie cladiri, studiouri si sali spectacole auxiliare, arhive documente si inregistrari sonore).

Personalul angajat este de aproximativ 2000 persoane cu aproximativ 1000 persoane in schimburile de zi. Ocazional, in timpul spectacolelor, se mai adauga aproximativ 950 spectatori si personal auxiliar (artisti si personal tehnic).

Plevnei:

Locatia din str. Plevnei are un corp de cladire incadrata in categoria C si clasa III de importanta cu o suprafata construita de aproximativ 1500 mp si o suprafata desfasurata de aproximativ 2300 mp. Locatia cuprinde spatii auxiliare (spatii depozitare, centrala termica. Corpul central are parter si mansarda partial amenajata ca spatii auxiliare. Spatiile din aceasta locatie cuprind : garaj auto, ateliere de reparatii auto, spatii adminstrative).

Activitatile desfasurate in locatie sunt cele de ateliere reparatii auto, depozite, garaj. In locatie isi desfasoara activitatea aproximativ 56 lucratori cu program de baza de 8 ore/zi”.

Citeşte şi:

Autor: Adrian Vasilache adrian.vasilachepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus