Skip to main content

Ioana Băsescu a câştigat definitiv procesul cu Antena 3. Ce sumă trebuie să primească aceasta de la postul de ştiri

 
Mihai Gadea Sinteza zilei
Mihai Gadea Sinteza zilei

Antena 3 a pierdut definitiv procesul intentat de Ioana Băsescu. Curtea de Apel Bucureşti a deci că postul de televiziune să-i plătească fiicei fostului preşedinte al României despăgubiri de 20.000 de lei, la care se adaugă şi onorariul avocatului, ce se ridică la 3.293 de lei, cheltuieli cu avocatul. Suma totală s-ar ridica la aproximativ 5.300 de euro, notează supervizor.ro.

Publicitate

În noiembrie 2014, Tribunalul Bucureşti a decis în favoarea Ioanei Băsescu în procesul intentat Antenei 3. „Obliga parata la plata sumei de 20.000 cu titlu de despagubiri civile si 100 lei cheltuieli judiciare reprezentand taxa de timbru. Respinge cererea privind cheltuieli de judecata reprezentand onorariu avocat ca neintameiata.”, a decis atunci instanţa, după cum paginademedia.ro a scris AICI.

Decizia nu a fost definitivă, şi a fost atacată de ambele părţi, la Curtea de Apel, care a hotărât ca pe lângă suma de 20.000 de lei pe care Antena 3 trebuie să o plătească Ioanei Băsescu, postul trebuie să acopere şi cheltuielile cu avocatul.

Decizia Curţii de Apel, în continuare: 

Admite excepţia nulităţii apelului pârâtei şi, în consecinţă, anulează apelul pârâtei, ca netimbrat. Admite apelul reclamantei şi, pe cale de consecinţă, schimbă în parte sentinţa, în sensul că, admite cererea de acordare a cheltuielilor de judecată şi obligă pârâta să plătească reclamantei, cu acest titlu, şi suma de 3293,66 lei, reprezentând onorariu avocat ales, conform art.453 alin.2 CPC. Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei. Obligă intimata - pârâtă să plătească cheltuieli de judecată aferente fazei apelului, către apelanta - reclamantă, în sumă de 50 lei.

Reamintim că Ioana Băsescu a intentat proces Antenei 3 în luna mai 2014. Portalul instanţelor de judecată nu dă detalii asupra motivelor chemării în judecată a postului de televiziune, însă Antena 3 a realizat în prima parte a lui 2014 mai multe emisiuni în care s-a discutat situaţia terenului pe care îl deţine la Nana, precum şi faptul că  în calitate de notar, ar fi lucrat cu Gazprom.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus