Skip to main content

PRESA DE AZI. Apărător al intestinului naţional: Oprea, un bărbat în ploaie. Iute ca-n interstellar, izmana cu girofar

 
PRESA DE AZI. Apărător al intestinului naţional: Oprea, un bărbat în ploaie. Iute ca-n interstellar, izmana cu girofar

Gabriel Oprea ţine prima pagină a ziarelor de azi, inclusiv la săptămânalele satirice Kamikaze şi Caţavencii.

Publicitate

"Un apărător al intestinului naţional", Gabi Oprea este "Un bărbat în ploaie", scrie Caţavencii, într-o bulă cu Gabriel Oprea într-o ipostază foarte sugestivă. Oprea, în bulă: "Nu mă las. Unii au vrut să mă bată cu palma, alţii m-au făcut bici! Acum vreţi să mă călcaţi în picioare? Fie! Au mai făcut-o şi alţii, dar le-am adus noroc."

La rândul său, Kamikaze scrie despre ministrul de Interne "Iute ca-n interstellar Izmana cu girofar. Gabriel Oprea, o galaxie în devenire".

La o săptămână după ce un poliţist din coloana oficială a vicepremierului Gabriel Oprea şi-a pierdut viaţa într-un accident, multe ziare continuă să trateze acest subiect pe prima pagină. Astăzi, subiectul este centrat pe numărul misiunilor urgente care au necesitat folosirea coloanei oficiale de către Gabriel Oprea.

România liberă, Adevărul şi Click au pe prima pagină cazul Oprea. În Evenimentul zilei, subiectul Oprea este pe prima pagină în trimiterea la comentariul lui Ion Cristoiu: Victoria Gropii asupra lui Gabriel Oprea. În afară de editorialul lui Ion Cristoiu, subiectul Oprea e în ziar într-o ştire mică, în subsolul paginii a doua, cu titlul: Gabriel Oprea va fi audiat în dosarul poliţistului Gigină.

"Gabriel Oprea a avut 1.600 de 'urgenţe' cu girofar", titrează Adevărul pe prima pagină. "Abia la o săptămână de la accidentul în care şi-a pierdut viaţa poliţistul Bogdan Gigină, care deschidea coloana oficială a ministrului Gabriel Oprea, Ministerul de Interne a comunicat procurorilor o serie de documente care lipseau până acum din dosar: traseul exact al vicepremierului şi actele privind întocmirea dispozitivului de protecţie", scrie Adevrul în deschiderea ediţiei de astăzi.

Ziarul România liberă are pe prima pagină un articol cu titlul "Oprea a recunoscut că a încălcat legea". Materialul este o trimitere în pagina şapte a ziarului. Cotidianul scrie că vicepremierul "a confirmat, practic, ceea ce multe voci spuneau de o săptămână: în seara producerii accidentului nu exista vreo situaţie deosebită care să impună deplasarea în regim de urgenţă, ci doar era la serviciu".

Tabloidul Click! titrează pe prima pagină "Oprea folosea cinci coloane oficiale pe zi". Titlul reprezintă, de asemenea, o trimitere către un material din interiorul ziarului.

Paginademedia.ro prezintă, în continuare, titlurile şi subiectele celorlalte ziare care n-au scris pe prima pagină despre cazul Oprea.

Evenimentul zilei: "Clasarea faptelor din Decembrie '89 încalcă legislaţia internă şi internaţională". Cotidianul scrie despre cazul închiderii Dosarului Revoluţiei, care a fpst transmis cătreComitetul de Miniştri al CE. "Curtea Europeană nu acceptă o anchetă care se termină prin efectul prescripţiei", mai scrie EVZ.

Jurnalul Naţional: "Dragnea le ridică maşinile oficiale pesediştilor". Ziarul scrie că deminitarii social-democraţi nu au voie să folosească maşinile oficiale în interes personal, potrivit Codului de conduită al PSD, care va fi adoptat în Comitetul Executiv de vineri.

Puterea: "Păcăleala cu votul prin corespondenţă". Cotidianul scrie despre faptul că votul prin corespondenţă va fi aplicat doar alegerilor parlamentare.

Libertatea: "De ce ne omoară şunca". Tabloidul a stat de vorbă cu un doctor care a explicat de ce sunt nesănătoase mezelurile.

Gazeta Sporturilor: "Ne-au rămas calculele!". Ziarul de sport scrie despre înfrângerea suferită de Simona Halep în faţa Mariei Şarapova şi despre ipotezele participării româncei la Turneul Campioanelor.

Rubrica Presa de azi este realizată cu sprijinul Media Image .

GALERIE FOTO. Primele pagini ale ziarelor de azi, 28 octombrie:

  • Puterea-28-10-2015
  • Libertatea-28-10-2015
  • JurnalulNational-28-10-2015
  • GazetaSporturilor-28-10-2015
  • EvenimentulZilei-28-10-2015
  • Click-28-10-2015
  • Adevarul-28-10-2015
Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus