Skip to main content

PRESA DE AZI. Mitingurile anti Oprea, în Adevărul, România liberă, Click şi Libertatea. EVZ, doar trei propoziţii în interiorul ziarului, nimic în Jurnalul Naţional

 
Adevarul-26-10-2015
Adevarul-26-10-2015

Adevarul-26-10-2015Ziarele Adevărul, România liberă, Puterea, Libertatea şi Click! au pe prima pagină articole despre manifestaţiile de ieri prin care sute de oameni au cerut demisia lui Gabriel Oprea după accidentul motociclistului din coloana oficială. Evenimentul zilei, nimic pe prima pagină, doar o menţiune în pagina 14. Jurnalul Naţional a ignorat complet evenimentul.

Publicitate

„Zid de tăcere în apărarea generalului Gabriel Oprea", este titlul cu care ziarul Adevărul îşi deschide ediţia de astăzi. Cotidianul scrie că "Parchetul Tribunalului Bucureşti a comunicat că, la aproape o săptămână de la accident, Ministerul de Interne refuză să furnizeze toate documentele necesare anchetei privind moartea poliţistului aflat în escorta vicepremierului Gabriel Oprea".

Subiectul mitingurilor anti Oprea este tratat în plan secundar. Adevărul notează pe prima pagină că "sute de oameni au protestat duminică în centrul Capitalei, cerând demisia vicepremierului Gabriel Oprea, în urma tragediei în care a murit tânărul poliţist Cosmin Bogdan Gigină".

România liberă titrează pe prima pagină „Scandalul Oprea: va reseta jocul politic?". Cotidianul scrie că "pentru a doua zi consecutiv, sute de oameni au cerut în stradă demisia vicepremierului Gabriel Oprea şi realizarea unei anchete transparente şi libere de orice influenţă politică a accidentului de marţea trecută, când şi-a pierdut viaţa un poliţist de 28 de ani din coloana oficială a şefului MAI".

Protestele de duminică împotriva lui Gabriel Oprea deschid şi ediţia de astăzi a ziarului Puterea. Cotidianul titrează pe prima pagină "Oprea demisia!". "Mii de persoane au protestat duminică în stradă. Redactorul-şef Puterea, Robert Veress, anunţă că intră în greva foamei şi a setei dacă până luni, ora 12.00, vicepremierul nu îşi anunţă demisia", mai scrie ziarul Puterea pe prima pagină.

Ziarul Evenimentul zilei  nimic pe prima pagină. Cotidianul deţinut de Dan Andronic aminteşte despre mitingurile anti Oprea abia în pagina 14, într-o casetă de 200 de semne. caseta însoţeşte un articol cu titlul „Vizita secretă a lui Oprea îN Băneasa, informaţia decisivă în cazul Gigină” şi în care se anunţă că Oprea ar urma să dea în această săptămână declaraţii în faţa procurorului care anchetează moartea poliţistului. EVZ îşi deschide ediţia de astăzi cu un articol despre Train Băsescu, care a preluat oficial conducerea Mişcării Populare. "Revenirea spectaculoasă a lui Traian Băsescu în politică", este titlul cu care îşi deschide ediţia ziarul Evenimentul zilei.

Jurnalul Naţional nu a acordat deloc spaţiu în paginile sale protestelor anti Oprea.

Tabloidele Libertatea şi Click! au trimiteri de pe prima pagină la articole din interiorul ziarului despre manifestaţiile împotriva lui Gabriel Oprea. Libertatea titrează "A ieşit lumea în stradă! 'Demisia interesului naţional'", iar Click! are ca titlu "Au cerut demisia lui Oprea pentru moartea poliţistului".

Gazeta Sporturilor titrează pe prima pagină: "Granzii României au suferit teribil ieri în faţa celor două formaţii de pe Jiu. Oltenia Eterna Terra Nova".

Rubrica Presa de azi este realizată cu sprijinul Media Image .

GALERIE FOTO. Primele pagini ale ziarelor de azi, 26 octombrie:

  • Adevarul-26-10-2015
Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus