Skip to main content

Adina Goriţă, despre Digi FM: va fi un radio generalist, cu puternic accent pe informatie. Retransmisia Digi 24 e neglijabilă. Programe cu Bogdan Miu, Carmen Constantin, Lucian Mândruţă şi Stelian Muscalu

 
Adina Gorita 2
Adina Gorita 2

INTERVIU. „DigiFM nu si-a propus nicio clipa sa fie un radio de retransmisie”, a declarat pentru Paginademedia.ro Adina Goriţă, managerul de proiect al staţiei RCS, care se va lansa miercuri 11 noiembrie, la ora 6.00.

Publicitate

Adina Goriţă, pentru Paginademedia.ro:

„Digi FM este un radio generalist, care pune insa un puternic accent pe informatie, pentru ca ne adresam adultilor activi, curiosi, tineri si dinamici”. Retransmisia Digi 24 este neglijabila ca procent al programelor noastre.

Postul va avea publicitate comercială. Formatul muzical: Hot Adult Contemporary, care, spune Adina Goriţă, „integreaza piese stiute si placute si, mai ales, o selectie generoasa de muzica contemporana in linie cu dorinta ascultatorilor de a fi bine informati si de a afla ce mai e nou, inclusiv in domeniul muzical”. Un format asemănător are şi Europa FM.

Din programul viitorului post de radio:

6.00-10.00 Prima ediţie, cu Bogdan Miu şi Carmen Constantin

Interactiv, cu Lucian Mândruţă, intră după matinal.

Stelian Muscalu, cu Business Club FM, intră la prânz.

Lumea după prânz, cu Iulia Verbancu

De la 16.00, Undă verde, cu Cetin Rasit

Ştiri, de la 20.00 la 21.00

În weekend vor fi pe post Ernest Fazekas, Horia Popescu şi Cristi Dumitrescu

Răspunsurile Adinei Goriţă, manager de proiect Digi FM, pentru Paginademedia.ro:

Paginademedia.ro: Care va fi formatul statiei? Va fi un post 100% de news sau va difuza si muzica? Daca da, care va fi formatul muzical?

Adina Goriţă: Digi FM este un radio generalist, care pune insa un puternic accent pe informatie, pentru ca ne adresam adultilor activi, curiosi, tineri si dinamici, care isi doresc sa fie intotdeauna bine informati. In consecinta, la Digi FM vor fi intr-adevar mai multe vorbe decat auzim in prezent in FM-ul romanesc, dar vorbe cu rost si voci care au ceva de spus.

Am fost obisnuiti doar cu muzica pe posturile radio de dupa '89 si asta ne limiteaza optiunile – in alte tari, oferta este mult mai variata, de la all music pana la all talk, asa ca noi credem ca a venit momentul ca si ascultatorii radio din Romania sa aiba alternative. Nu avem deci 100% news, ci am creat un mix de informatii si muzica: avem buletine de stiri la fiecare ora fixa, avem programe interactive, interviuri si discutii care sa cultive tipul de dialog necesar unei dezbateri publice echilibrate, informate si active, iar in programele noastre se regasesc rubrici cu informatii din diverse domenii de interes general. Muzica, foarte importanta in aceasta constructie, are rol de intregire a experientei radio printr-un playlist tip Hot AC (Adult Contemporary n. red), care integreaza piese stiute si placute si, mai ales, o selectie generoasa de muzica contemporana in linie cu dorinta ascultatorilor de a fi bine informati si de a afla ce mai e nou, inclusiv in domeniul muzical.

Cum va arata grila postului, de dimineata pana seara? Cine vor fi realizatorii statiei?

Matinalul incepe la ora 6.00 si incheiem partea activa a emisiei la ora 22.00, iar deocamdata, in weekend, programul este in intervalul 8.00 - 20.00. Avem realizatori cu experienta vasta radio, avem insa si nou-veniti in lumea FM-ului: daca matinalul este realizat de doi veterani ai radiourilor, Bogdan Miu si Carmen Constantin, urmatoarele doua voci sunt ale lui Lucian Mindruta si Stelian Muscalu, care au acceptat provocarea unei noi experiente. In partea a doua a zilei, gazdele sunt Iulia Verbancu si Cetin Rasit, amandoi cu ani buni de radio la activ.

Vor fi si retransmisii de pe Digi 24? Care va fi procentul acestora? Intre ce intervale va fi retransmis Digi 24?

DigiFM nu si-a propus nicio clipa sa fie un radio de retransmisie. Ceea ce ne-am propus insa este sa folosim la maximum resursele vaste ale Digi si sa reflectam valorile jurnalistice care au consacrat postul Digi24. Retransmisia este neglijabila ca procent al programelor noastre. Avem o echipa dedicata de stiri, avem realizatori de programe, insa avem la indemana resursele Digi24 si DigiSport, care ne asigura atat materiale de productie si acces la transmisii in direct, cat si vocile si expertiza unor reporteri, corespondenti, realizatori si comentatori din toata tara, care se vor auzi si la radio.

Postul va difuza publicitate comercială?

Da, ca orice radio FM, vom difuza publicitate comerciala.

Vor fi emisiuni în colaborare cu postul TV? Va fi vreun tronson in care un program radio va fi si pe Digi 24?

Nu am prevazut un astfel de proiect deocamdata.

Câţi oameni vor face parte din echipa postului de radio? Cine sunt realizatorii TV care vor avea emisiuni/rubrici şi la radio?

Cu totul suntem aproape 30 in echipa, din care patru ne-au venit “cu imprumut” de la TV. Dar pentru ca in Digi24 sunt multe voci cu drag de radio, atat in sediul central din Bucuresti, cat si in tara, le punem microfonul DigiFM la dispozitie cu placere!

Veti avea si buletine locale de stiri? Care va fi "ora localelor"?

Digi FM este retea nationala, nu avem statii locale, deci stirile difuzate din sediul de la Bucuresti se vor auzi in toata tara. Avem insa acces la intreaga retea de corespondenti si statii locale ale Digi24, ceea ce este un mare avantaj pentru noi. Si tocmai pentru ca avem acoperire de peste 80% din teritoriul Romaniei, atat jurnalistii, cat si realizatorii Digi FM sunt constienti ca vorbesc ascultatorilor din toate regiunile tarii. Legatura cu comunitatea, dialogul, atentia la nevoile ascultatorilor - sunt esentiale pentru noi.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • danaa danaa
    Bogdan Miu rulles! Daca nu s-a schimbat dramatic intre timp. Si din ce l-am mai vazut pe la tv nu cred.
  • V asi 75 V asi 75
    Foarte tare asta. Inteleg ca acum o sa am stiri in masina. Buna asa. Muscalu la radio? Incepe sa-mi placa de voi tot mai mult
  • stefan andrei stefan andrei
    Incerc de ieri sa pun un mesaj, poate azi imi iese. Felicitari Digi pentru initiativa. Si felicitari ca s-au gandit sa aduca emisiunea economica si la radio. Stelian Muscalu este cel mai bun din punctul meu de vedere in acest domeniu cu 7 clasde peste Moise Guran care nu mai face de mult economie ci face doar politica.
  • stefan murgoci stefan murgoci
    comon Mandruta, ce naiba mai oameni buni, va credeam oameni seriosi
  • stefan stefan
    Felicitari pt initiativa asta. Cu respect dar cu Mandruta ati dat o in bara. Poate va mai ganditi ca e pacat de proiect
  • andrei bucurenco andrei bucurenco
    Ma bucur sa aud de aparitia unui post radio de stiri. Eu sunt un fan al emisiunii Business Club de la Digi. Acum ca este si la radio pentru mine este si mai bine. Pe Stelian Muscalu d ela Business Club l-am descoperit aici la Digi si cred ca este cel mai bun din domeniul asta. Are un stil concis si mai ales foarte clar care ma face sa inteleg exact ce se intampla cu economia, comparativ cu pareristul Moise care nu mai face demult economie ci doar isi da cu parerea ca un atotstiutor. Felicitari si sa fie intr-un ceas bun. Pe mine m-ati castigat dinainte sa apareti
  • ștefan ștefan
    Umblă vorba că jingleurile pentru Digi FM au fost produse în Olanda să vedem cum sună noul Digi FM.
  • Emil Emil
    1. Un radio facut de oameni din TV( Gorita, Prelipceanu) nu poate fi decat un mare succes. Not!:)
    2. Mandruta o sa rupa. Dictia.
    3. Stirile TV nu sunt stiri radio.
    4. Frecventele date DIGI FM slabesc reteaua ProFm
    5.Lipsa de nume adevarate de oameni de radio arata nivelul investitiilor. Mult si ieftin. Kaufland FM.
    Concluzie: decat doua radiouri mici si ieftine, mai bine unul mare si tare. Exact ''Digiurile''tv, cu plus infinit posturi tv egal minus infinit audienta. Se tem de DigiFM doar Romania Actualitati si Europa FM. Nu show, Nu atmosfera, Nu identitate egal Nu interes.
  • ștefan ștefan
    În mare da dar vezi tu Geo Cetin tot la PRO FM a realizat emisiuni.
  • kolo kolo
    Mie Carmen Constantin nu-mi place. Se prea poate sa fie o chestie subiectiva insa in ciuda faptului ca lucreaza de mult in radio CC nu e buna de prezentator. Probabil o fi un reporter bun, ca tot a lucrat pe la radiouri bune, insa cat am auzit-o la RFM e cah.
  • Kamaris Kamaris
    Romania Actualitati e un radio bun, deloc perfect, uneori chiar iti vine sa schimbi postul, cu ceva modificari de programe si de voci, poate fi radio nr. 1.
  • VICTOR VICTOR
    Eu tot pe buna dispozitie "merg". Glume bune, intr-adevar, atmosfera lejera, interactivitate, da' nu d-aia adult, ca ma sastiseste, si fara radiouri care-si dau prea mare importanta. Chiar acum aud, "Puterea radioului, Digi Fm". Slabut. Bogdanel Miu m-a plictisit intotdeauna, prea serios, poate si d-aia l-au luat cei de la RCS. Mandruta ? Hai sa fim seriosi, pentru a fi in trendul vostru :) Eu am nevoie de viata si buna dispozitie. Ma scuzati.
  • geo geo
    Să înțelegem că scăpăm de actuala gașcă de la Pro FM...Ce bine ar fi...
    Mi i-aș dori și pe Moise Guran ori pe CT Popescu cu emisiuni proprii la Digi FM.
    De preferat Guran...
  • ștefan ștefan
    Iulia aprezentat și știrile infopro prin 2000 și 2002 cam așa sper să nu mă înșel.
  • eVSL eVSL
    Ideea e buna, in ciuda vocilor care cer un alt post cu multa muzica eu cred ca Romania are nevoie de un radio de informare, sport si talk, adevarat, serios nu "de caterinca". Sunt o multime de posturi de radio ce difuzeaza muzica, eu vreau mai mult sport, ore de transmisii directe dedicate competitiilor sportive, interviuri dupa meciuri, nu o alta Europa FM sau Kiss FM, Romania Actualitati are totusi prea putin sport si muzica lor nu-mi place. Bineinteles e o parere personala. Daca nu asteptam Digi Sport FM.

Trimite un comentariu

sus