Skip to main content

Conducerea TVR şi CNA, chemate la Comisia de Cultură a Camerei Deputaţilor pentru a da explicaţii pentru „lipsa de reacţie” în cazul tragediei de la Colectiv

 
TVR
TVR

Conducerea Televiziunii Române şi şefa Consiliului Naţional al Audiovizualului au fost chemate mâine în faţa membrilor Comisiei de Cultură din Camera Deputaţilor pentru a da explicaţii despre modul în care cele două instituţii s-au comportat în contextul tragediei de la Colectiv.

Publicitate

„Am solicitat în calitate de preşedinte al Comisiei pentru cultură invitarea reprezentanţilor SRTV la audieri în legătură cu lipsa de reacţie şi manifestarea pe care a avut-o TVR în raport cu acele tragice evenimente petrecute weekend-ul trecut.”, a declarat Gigel Ştirbu, şeful Comisiei, citat de Ştiripesurse.

Reamintim că, în noaptea incendiului de la Colectiv (30 octombrie) TVR nu a avut breaking news cu tragicul eveniment (după cum Paginademedia.ro a scris AICI). Lipsa de reacţie a televiziunii publice a fost aspru criticată în spaţiul public şi a dus la demisia şefei interimare a ştirilor, Raluca Stroe Brumariu (pe larg AICI). Ulterior, reprezentanţii postului au venit cu un comunicat de presă prin care şi-au cerut scuze publice, precizând că ar fi nevoie ca „unul dintre canalele SRTv să se transforme în canal de ştiri cu personal care să lucreze în regim de ştiri”.

În faţa membrilor Comisiei de Cultură a fost chemată şi şefa CNA, Laura Georgescu. Potrivit sursei citate, Gigel Ştirbu a declarat că a solicitat să fie chemaţi la audieri şi reprezentanţii CNA pentru că „am vazut niste imagini date de televiziunile care au transmis in direct tragicele evenimente care nu aveau ce sa caute pe ecranele televizoarelor, iar legea condamna astfel de imagini publice".

CNA va analiza mâine pentru prima dată modul în care televiziunile au reflectat tragicele evenimente din clubul Colectiv.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus