Skip to main content

Sfaturi medicale de la Medlife. Diagnosticare de certitudine cu mamograful digital Selenia Dimensions

 
mamograf
mamograf

SECŢIUNE SPECIALĂ. Femeile cu vârste de peste 40 de ani, cu atât mai mult cele cu formaţiuni mamare suspecte, pot beneficia, la MedLife, de investigaţii imagistice de o acurateţe mult peste cea oferită de clasicul mamograf 2D.

Publicitate

Mamograful Selenia Dimensions oferă mamografii digitale de calitate excepţională, putând combina opţiunea de mamografiere digitală full field (imagistica 2D) cu tomosinteza (imagistica 3D).

Cum se obţin imaginile 3D:

Tomosinteza mamară este o tehnologie inovativă concepută pentru a facilita procesul de identificare şi de diagnosticare corectă a formaţiunilor suspecte de la nivelul sânului.

În timpul unei scanări tip tomosinteză, mai multe imagini ale sânului sunt surprinse din diverse unghiuri.

Ulterior, aceste imagini sunt utilizate pentru a produce o serie de felii cu grosimea de 1 mm, care să poată fi vizualizate ca o reconstituire tridimensională a sânului. Astfel, în loc să vizualizeze structura complexă a ţesutului suprapus, aşa cum se face în cazul mamografiei tradiţionale 2D, radiologul poate acum să parcurgă straturile sânului în fâşii cu grosimea de câte 1 mm.

Analizarea ţesutului mamar fâşie cu fâşie ajută la eliminarea confuziilor care pot apărea din cauza ţesutului suprapus, permiţând radiologului să vadă ţesutul mamar într-un fel care n-a mai fost posibil până acum.

Studiile clinice realizate de compania producătoare HOLOGIC, revizuite de FDA (Agenţia Americană pentru Siguranţa Alimentelor şi Medicamentelor), bazate pe analiza ROC (caracteristica de operare a receptorului), au demonstrat că analizarea mamografiilor digitale 2D Selenia Dimensions, împreună cu tomosinteza 3D, prin comparaţie cu mamografia 2D singulară, implică performanţe clinice net superioare în specificitate.

Prin urmare, există posibilitatea eliminării cancerului de pe lista posibilelor boli, fără să fie necesară rechemarea pacientului pentru investigaţii ulterioare. Pentru programări sunaţi la: 021 9646.

Avantaje nete pentru pacienţi:

  • imagini excepţional de clare, pentru vizualizarea celor mai fine detalii de la nivelul ţesutului mamar;
  • tehnologie 3D de ultimă oră (tomosinteza) pentru diagnosticare performantă, cu eficienţă optimă;
  • posibilitatea obţinerii rapide şi eficiente a scanărilor de tip mamografie digitală tradiţională (2D) şi tomosinteză (3D), în aceeaşi compresie;
  • poziţionare naturală, cu un grad redus de disconfort;
  • diagnosticare de mare precizie, într-o singură şedinţă.

600x120_1

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus