Skip to main content

France Presse: "Victor Ponta, o stea căzătoare a politicii româneşti "Ce scrie presa internaţională despre demisia premierului

 
Conferinta de presa organizata la finalul unei intrevederi premierul Victor Ponta si ministrului Agriculturii, Daniel Constantin cu comisarul european pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala, Dacian Ciolos, in Bucuresti,
Conferinta de presa organizata la finalul unei intrevederi premierul Victor Ponta si ministrului Agriculturii, Daniel Constantin cu comisarul european pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala, Dacian Ciolos, in Bucuresti,

Reprezenta speranta de reinnoire a clasei politice romanesti dar a dezamagit repede - Victor Ponta, care a demisionat miercuri in urma tragediei dintr-un club din Bucuresti, s-a remarcat in special prin problemele sale cu justitia, relateaza AFP, potrivit stirileprotv.ro.

Publicitate

“Arogant”, “mincinos”, sau “incompetent” pentru criticii sai, Victor Ponta s-a ilustrat timp de trei ani in fruntea guvernului prin tentativele sale de a reduce la tacere justitia, precum si prin disputele sale cvasicotidiene cu fostul presedinte conservator Traian Basescu (2005-2015), scrie France Presse.

Ponta a ignorat in repetate randuri apelurile la demisie s-a angajat sa-si duca mandatul la bun sfarsit, scrie Reuters.

La randul sau, agentia France Presse scrie ca “prim-ministrul roman isi anunta demisia dupa drama de la discoteca”.

Agentia germana de presa DPA anunta ca premierul roman va demisiona si retine faptul ca presiunea asupra lui Victor Ponta a crescut ca urmare a reactiei guvernului la tragedia din clubul Colectiv, amintind ca zeci de mii de oameni i-au cerut marti seara demisia. Romanii considera, in mare parte, ca la baza problemelor care au dus la drama din clubul Colectiv se afla coruptia.

“Victor Ponta face si obiectul unui proces pentru coruptie. In acel caz, el a fost salvat de o arestare umilitoare intrucat parlamentul a refuzat sa aprobe ridicarea imunitatii sale, asa cum au cerut procurorii”, remarca DPA.

Agentia EFE transmite la randul sau ca premierul roman si-a anuntat demisia si noteaza ca Ponta se afla sub o imensa presiune populara dupa incendiul de vinerea trecuta.

The Guardian este o altă publicaţie care dezbate subiectul proceselor în care este cercetat Victor Ponta. Jurnaliştii britanici mai menţionează demisia primarului Piedone, tragicul accident al poliţistului din coloana oficială a lui Gabriel Oprea şi posibilitatea organizării alegerilor anticipate. De asemenea, se vorbeşte despre scandările care au avut loc marţi seară, protestatarii strigând cuvinte precum "asasinii" sau "demisia".

Aceleaşi informaţii sunt evidenţiate şi de reprezentanţii The Washington Post, aceştia preluând declaraţiile făcute de Victor Ponta, Cristian Popescu Piedone şi Cătălin Predoiu.

New York Times notează că scena politică românească a fost puternic "cutremurată" de protestele de marţi seara.

Site-ul CNN dedică câteva rânduri acestui subiect, Victor Ponta fiind figura politică pe care se concentrează, totul după ce televiziunea în cauză a dezbătut pe larg subiectul tragediei din cublul Colectiv.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus