Skip to main content

National Geographic va face cele mai mari disponibilizări din istoria sa de 127 de ani

 
National Geographic
National Geographic

National Geographic Society a anunţat cele mai mari concedieri din istoria sa de 127 de ani. Astfel, 180 din cei 2.000 de angajaţi vor fi daţi afară într-o mişcare de reducere a costurilor, scrie The Washington Post.

Publicitate

Reducerea de personal pare să afecteze aproape fiecare departament al organizaţiei non-profit, inclusiv revista. Procesul de disponibilizare îi va afecta şi pe cei care lucrează pentru National Geographic Channel, cea mai profitabilă parte a organizaţiei.

În luna septembrie, Twenty-First Century Fox Inc., o companie controlată de magnatul Rupert Murdoch, a anunţat că îşi va extinde parteneriatul încheiat pe o perioadă de 18 ani cu organizaţia non-profit National Geographic Society pentru a include şi revistele şi platformele digitale National Geographic. Această înţelegere s-a ridicat la valoare de 725 de milioane de dolari.

În noua organizaţie non-profit, National Geographic Partners, grupul Fox, controlat de familia Murdoch, deţine 73%, iar la National Geographic Society 27%.

Tranzacţia prin care grupul Fox al familiei Murdoch va deţine 73% din National Geographic Society este de aşteptat să fie finalizată la mijlocul lunii noiembrie.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus