Skip to main content

PRESA DE AZI. Destul înseamnă destul! Cea mai tare moţiune de cenzură. Curăţenie până la capăt! #Colectiv

 
EVZ si Libertatea presa de azi 5 noiembrie
EVZ si Libertatea presa de azi 5 noiembrie

Protestele în urma cărora au demisionat guvernul lui Victor Ponta şi primarul Cristian Popescu Piedone deschid ziarele de azi.

Publicitate

Ziarul Evenimentul zilei care continuă să fie în doliu îşi deschide ediţia de astăzi cu un amplu articol despre cum "strada a concediat Guvernul Ponta". Un sfert din ziar e despre eveniment. Şase pagini sunt sub genericul "noaptea îngerilor". "Cea mai tare moţiune de cenzură", titrează cotidianul fondat de Ion Cristoiu.

Libertatea acordă primele trei pagini subiectului protestelor care au dus la căderea Guvernului. "Curăţenie până la capăt!# Colectiv", este titlul de pe prima pagină a tabloidului editat de Ringier.

"Seara în care românii au spus 'DESTUL înseamnă DESTUL'", titrează Click! pe prima pagină. Tabloidul are pe prima pagină o imagine cu protestatarii ieşiţi în stradă. Ziarul editat de Adevărul Holding scrie pe coperta de astăzi că "s-a umplut paharul şi că tragedia din clubul Colectiv a fost scânteia care i-a scos pe români în stradă".

Paginademedia.ro prezintă, în continuare, titlurile şi principalele subiecte ale ziarelor de astăzi.

Adevărul: "Culisele demisiei lui Victor Ponta". Ziarul scrie pe prima pagină că surse din PSD au povestit că "după protestul celor 30.000 de oameni, preşedintele PSD Liviu Dragnea a pus mâna pe telefon şi l-e cerut demisiile lui Victor Ponta şi Gabriel Oprea". Cotidianul a dedicat zece pagini subiectului demisiei lui Victor Ponta şi protestelor din stradă.

România liberă: "România, trezeşte-te! Vocea străzii a răsturnat scaune". Ziarul editat de Medien Holding îşi deschide ediţia de astăzi cu o fotografie cât 80% din economia primei pagini. Imaginea prezintă o mare de oameni adunată să protesteze în urma tragediei din clubul Colectiv. "Ponta şi-a făcut 'datoria' şi a plecat. A demisionat după ce a distrus economia României", mai scrie România liberă pe prima pagină.

Jurnalul Naţional: "Succes după succes la moţiunea de cenzură antipoliticieni a străzii". Ziarul scrie că Ponta a fost dat jos de "revoluţia rock" şi că "tragedia de la Colectiv a dinamitat scena politică". Subiectul este tratat în patru pagini ale cotidianului. Jurnalul Naţional a ilustrat acest material cu un "to do list" pe care sunt bifate numele lui Piedone şi Oprea, dar şi Guvernul Ponta. Pe listă au rămas nebifate Poliţia locală 4 şi I.S.U. Bucureşti.

Puterea: "Premierul care va mulţumi strada va nemulţumi clasa politică. Şi invers". Articolul de pe prima pagină debutează cu declaraţia lui Klaus Iohannis care a spus "a fost nevoie să moară oameni ca Guvernul să demisioneze".

Curierul Naţional: "Supărarea COLECTIVă învinge Guvernul". Ziarul scrie că "pe Ponta nu l-au înfrânt procurorii, prin trimiterea în judecată sub grave acuzaţii, l-a învins mulţimea strânsă marţi noaptea în Piaţa Victoriei".

Gazeta Sporturilor: "Ispăşire". Ziarul de sport scrie astăzi despre ieşirea din închisoare a lui Gică Popescu. Cătălin Tolontan aminteşte de declaraţia unui cititor al ziarului care spunea în urmă cu un an şi opt luni: "Nu mă bucur deloc. Gică Popescu are ocazia să fie, fără voia lui, un dublu simbol. Ca fotbalist, a fost un simbol de dăruire, ca întemniţat este un simbol că nimeni nu stă deasupra legii".

Rubrica Presta de azi este realizată cu susţinerea companiei de monitorizare Media Image.

GALERIE FOTO.

  • RomaniaLibera-05-11-2015
  • Puterea-05-11-2015
  • Libertatea-05-11-2015
  • JurnalulNational-05-11-2015
  • GazetaSporturilor-05-11-2015
  • EvenimentulZilei-05-11-2015
  • CurierulNational-05-11-2015
  • Click-05-11-2015
  • Adevarul-05-11-2015
Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus