Skip to main content

Un articol în care Cabral îşi îndeamnă cititorii să facă un curs de prim ajutor, peste 500 de distribuiri

 

Un articol de opinie prin care Cabral îşi îndeamnă cititorii să facă un curs de prim ajutor a adunat sute de distribuiri pe Facebook. Materialul intitulat "Mergi, fratele meu, şi fă cursul de prim-ajutor" a fost distribuit de peste 500 de ori pe reţeaua de socializare.

Publicitate

Între cele mai distribuite postări de pe bloguri se numără şi un text al lui Remus Cernea publicat pe platforma voxpublica.realitatea.net despre intrarea în dezbatere publică a unui proiect de lege pentru stoparea finanţării din bani publici a Catedralei mântuirii Neamului.

O selecţie de materiale de pe bloguri si platforme colective, distribuite pe Facebook, realizată de Paginademedia.ro şi Facebrands PRO:

1. Cabral.ro, “Mergi, fratele meu, si fa cursul de prim-ajutor”, 518 share-uri pe Facebook.

Din material:

"Ieri am trecut pe la cursul de prim-ajutor organizat de Societatea de Salvare Bucureşti. Am trecut doar să-i văd pe ai noştri dar am şi stat cu ei puţin, să dau un refresh la cunoştinţe. Cât costă cursul? Nu costă nimic. Cât durează? Două zile, 6-8 ore pe zi. Ce înveţi acolo? Înveţi să-ţi salvezi copilul, mama sau tată, nevasta sau soţul… ori chiar un necunoscut pe stradă."

2. voxpublica.realitatea.net, “Proiectul de lege pentru a stopa finantarea din bani publici a Catedralei mantuirii Neamului intra in debaterea parlamentului”, 427 share-uri pe Facebook.

Din material:

România a construit mii de biserici şi a alocat pentru culte, în ultimii ani, sume mai mari decât pentru cultură şi cercetare la un loc. Cheltuirea unor sume uriaşe din fonduri publice pentru un astfel de proiect al Bisericii Ortodoxe Române este de nejustificat moral, democratic şi ca oportunitate de utilizare a resurselor ţării. Biserica are deplină îndreptăţire să construiască o catedrală sau mai multe, dar EXCLUSIV din donaţii şi alte fonduri proprii, nu din banii publici ai uneia dintre cele mai sărace ţări ale Uniunii Europene.

3. gabrielursan.ro, “Inainte sa dai share, verifica sursa!”, 42 share-uri pe Facebook.

Din material:

Uneori ţine de logică şi bun simţ să nu dai share la ceva. Logica, raţiunea şi bunul simţ împiedică oamenii să dea share. Dar mai sunt şi ăia care abia aşteaptă o teorie a conspiraţiei ca să dea share la ceva. Un reptilian, un OZN, un Boca, un ”ministrul x e gay şi membru MISA” etc. Dragii mei, aşa cum sunteţi ce mâncaţi, sunteţi şi ce daţi share. Imaginaţi-vă paralela asta comparativă. Merită share :)

4. contributors.ro, “Dupa Paris- globalizarea barbariei”, 33 share-uri pe Facebook.

Din material:

Străzile goale ale oraşului Bruxelles,patrulate militar, în aşteptarea unui atac iminent, străzile marcate de un sentiment aproape fizic al fricii- nimic nu rezumă mai izbitor şi mai frapant capacitatea terorismului islamist de a institui o stare de paralizie la nivel global. Barbaria încetează să mai fie localizabilă geografic. Ea este difuzată universal, de la Paris până în Mali sau Camerun. Indiferent de agentul care operează pe teren, numitorul comun este acelaşi- ferocitate, ură, fanatism, devoţiune faţă de un ideal inuman al exterminării adversarilor.

5. adriangeorgescu.ro, “Teroarea ca fapt divers”, 28 share-uri pe Facebook.

Din material:

Groaza indusă în mod programat semenilor este apanajul exclusiv al omului. Animalele nu-şi chinuiesc victimele: ele ucid din instinct. Catastrofele naturale se întâmplă. Bolile lovesc. Teroarea înseamnă aşteptarea loviturii şi nu lovitura în sine. Imaginile străzilor din Bruxelles aproape depopulate sunt aproape la fel de înspăimântătoare ca imaginile din Parisul serii în care au avut loc atentatele. Un oraş în care oamenii ar rămâne săptămâni sau luni ascunşi în case este adevăratul infern, pentru că într-un astfel de spaţiu s-ar muri în fiecare secundă. Până la urmă, oraşul e un loc în care mulţi oameni aleg în fiecare zi să trăiască împreună, nu scena absenţelor lor.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus