Skip to main content

VIDEO. Un spot TV în care apare europarlamentarul Cristian Buşoi, difuzat doar de Antene, interzis pe TV pentru publicitate politică

 
Busoi
Busoi

Consiliul Naţional al Audiovizualului a decis interzicerea unui spot TV, în care apare europarlamentarul Cristian Buşoi, cel care în vară şi-a anunţat intenţia de a candida pentru funcţia de primar al Capitalei, pentru încălcarea legislaţiei privind publicitatea politică.

Publicitate

Este vorba despre un spot al unui ONG, ce promovează drepturile pacienţilor, ce este promovată pe toate posturile Intact, drept campanie de interes public. Potrivit monitorizării CNA, spotul, lansat în luna octombrie, a fost difuzat la Antena 1, Antena 3, Antena Stars, Euforia şi ZU TV.

Campania a ajuns pe masa CNA ca urmare a unei autosesizări din partea Monicăi Gubernat, membru CNA, care a considerat că spotul respectiv este publicitate politică.

Înainte de discuţiile din CNA, cum arăta spotul:

În imagini este prezentat, printre altele, Cristian Buşoi, discutând cu diferite persoane sau scriind cu markerul pe un flipchart sau gesticulând şi vorbind (fără sonor). „Asociaţia S.O.S. Drepturile Pacienţilor şi doctorul Cristian Buşoi au creat singurul serviciu gratuit de asistenţă pentru pacienţii din România.”, spune spotul. 

LEGISLAŢIE. Potrivit legislaţiei, "publicitatea, pozitivă sau negativă, în legătură cu partide politice, oameni politici, mesaje politice este interzisă, cu excepţia perioadelor de campanie electorală."

VIDEO. Reclama cu Buşoi:

Discuţiile din CNA:

Monica Gubernat, membru CNA, către reprezentantul Intact, avocatul Daniel Ionaşcu.„Nu am nicio problemă cu spotul atâta vreme cât domnul Buşoi va dispărea de acolo. Dacă promovaţi doar ONG-ul, nu am nicio problemă. Acesta este motivul pentru care eu m-am autosesizat”.

Valentin Jucan, membru CNA – „Dacă ar fi fost o campanie onestă nu cred că imaginea unui om politic ar trebui să umbrească imaginea unui ONG. Nu pricep ce caută un om politic lângă un ONG.”

Răsvan Popescu, membru CNA – Legea electorală stabileşte o linie de start pentru campanie. Candidaţii pot începe de la linia aceea cu spoturile publicitare. Să apari într-un spot înainte de campania electorală, atunci când e anunţat drept candidat nu este în regulă.

Dorina Rusu, membru CNA, a decis să se abţină de la vot şi a părăsit masa de discuţii, precizând că este prietenă cu Cristian Buşoi şi că a ales să se abţină.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Om Om
    adica, el in calitate de doctor nu poate sa promoveze/spuna nimic?

Trimite un comentariu

sus