Skip to main content

Agenţia Media Direction a intrat în faliment şi urmează să fie dizolvată

 
burci-qmagazine
burci-qmagazine
Compania de media Media Direction, parte a grupului BBDO deţinut de omul de afaceri Cristian Burci, a intrat în faliment şi urmează să fie dizolvată, potrivit unei decizii a Tribunalului Bucureşti din 8 decembrie.
Publicitate
Tribunalul Bucureşti a admis în august 2014 cererea de intrare în insolvenţă a societăţii Media Direction, companie de media parte a BBDO - grup deţinut de omul de afaceri Cristian Burci.

Cererea de intrare în insolvenţă a fost depusă chiar de către societate la jumătatea lunii august. Media Direction a avut în 2013 o cifră de afaceri de opt milioane de euro şi pierderi de 100.000 de euro, iar în 2014 societatea a câzut la o cifră de afaceri de 331.000 de euro şi pierderi de 400.000 de euro.

Anul trecut, oficialii grupului BBDO, din care face parte agenţia, declarau pentru Paginademedia.ro că situaţia dificilă în care se afla Media Direction a avut o cauză mai veche: cazul Bigger Group – Marcel Străuţ, în urma căruia Media Direction a rămas cu o “gaură” de peste două milioane de euro.

“Suferim de pe urma cazului Bigger Group, de acum câţiva ani. Pentru Media Direction, paguba a fost însemnată”, a explicat atunci pentru Paginademedia.ro Nora Marcovici, CEO al grupului BBDO, din care face parte agenţia de media.

Solutia Tribunalului pe scurt:

Dispune intrarea in faliment prin procedura generala a debitoarei SC MEDIA DIRECTION SRL în baza art.107 alin 1 lit. C din Legea nr. 85/2006. In temeiul art. 107 alin 2 din legea 85/2006 privind procedura insolvenţei dispune dizolvarea societăţii debitoare SC MEDIA DIRECTION SRL.

In temeiul art.107 alin 2 din Legea 85/2006 privind procedura insolventei ridica dreptul de administrare al debitoarei. Dă dispoziţie tuturor băncilor la care debitoarea are disponibil in conturi sa nu dispună de acestea fără un ordin al judecătorului sindic sau al lichidatorului judiciar, obligaţia de înştiinţare a băncilor revenindu-i lichidatorului judiciar.

Dispune sigilarea bunurilor din averea debitoarei si trimiterea de notificări tribunalelor din alte judeţe in care debitoarea are bunuri in vederea sigilării, in sarcina lichidatorului judiciar. Stabileşte termen maxim de 10 zile de la data deschiderii procedurii falimentului pentru predarea gestiunii averii de la debitoarea către lichidator, împreuna cu lista actelor si operaţiunilor efectuate după deschiderea procedurii. Dispune întocmirea si predarea către lichidatorul judiciar in termen de 10 zile de la intrarea in faliment, a unei liste cu numele si adresele creditorilor cu toate creanţele acestora la data intrării in faliment, cu indicarea celor născute după deschiderea procedurii.

Fixează următoarele termene limită:

a)termenul limită pentru înregistrarea cererii de admitere a creanţelor menţionate la art. 108 alin. (3) din lege, în vederea întocmirii tabelului suplimentar – 22.01.2016,

b)termenul de verificare a creanţelor menţionate la art. 108 alin. (3) din lege, de întocmire, afişare şi comunicare a tabelului suplimentar al acestora – 23.02.2016,

c)termenul de depunere la tribunal a contestaţiilor –14.03.2016 ,

d)termenul de întocmire a tabelului definitiv consolidat – 25.03.2016. Numeşte lichidator judiciar provizoriu pe CII STANCIU PAULA DOINA cu atribuţiile prevăzute de art. 25 din legea 85/2006, cu o remuneraţie provizorie de 3.000 lei din averea debitoarei.

Pune in vedere lichidatorului judiciar prevederile art. 252 din Legea nr. 31/1990 republicata si dispune îndeplinirea formalităţilor privind menţionarea la registrul comerţului a reprezentanţilor permanenţi ai şai. In temeiul art. 108 alin 1 din legea 85/2006, privind procedura insolvenţei, dispune ca lichidatorul judiciar sa trimită o notificare , in condiţiile art. 61 alin 3 din lege, privind intrarea debitoarei in procedura falimentului prin procedura generala, ridicarea dreptului de administrare si dizolvarea acestuia, tuturor creditorilor menţionaţi in lista depusa de debitoarea/administratorul judiciar menţionată la art. 107 alin 2 lit. e), debitoarei si ORC sau după caz, registrului societăţilor agricole ori registrului asociaţiilor si fundaţiilor in care debitoarea este înmatriculat, pentru efectuarea menţiunii. Pune in vedere lichidatorului judiciar sa ia masuri de arhivare a documentelor contabile ale societăţii debitoare in conformitate cu dispoziţiile legii 16/1996 cu modificările ulterioare, respectiv gruparea pe unităţi arhivistice, păstrarea si inventarierea pe durata procedurii reorganizării si lichidării judiciare, iar ulterior de selectare si întocmire a procesului verbal prevăzut de art. 11 din lege, predarea documentelor conform art. 18 indice 1 cu încuno?tin?area direcţiilor judeţene ale Arhivelor Naţionale asupra masurilor dispuse. Fixează termen pentru continuarea procedurii la 29.03.2016. Cu recurs in 7 zile de la comunicare.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • abdu rehab abdu rehab
    baby broker is broke. acum sa vedem cand prima tv va fi dizolvata.

Trimite un comentariu

sus