Skip to main content

CNA ia poziţie faţă de legea care interzice reclamele la medicamente pe TV. Cere preşedintelui să nu promulge legea

 
cna
cna
Consiliul Naţional al Audiovizualului va cere preşedintelui Iohannis să nu promulge legea votată ieri de Senat care interzice publicitatea la medicamente pe TV şi la radio. Forul audiovizual a decis în şedinţa de astăzi să trimită o scrisoare preşedintelui prin care să reia argumentele pentru care forul audiovizual a decis să dea un aviz negativ pentru propunerea legislativă care a trecut ieri de Senat.
Publicitate

Lorand Turos, membru CNA: „Noi am avizat negativ această propunere. În urmă cu trei săptămâni, camera decizională fiind Senatul noi am participat la lucrările comsiei de cultură unde am exprimat punctul de vedere. Cred că toţi membrii comisiei au acceptat punctul nostru de vedere şi iată că totuşi ieri a trecut prin senat. Cred că e o propunere de importanţă majoră care are consecinţe pe care doar le previzionăm. Consider necesar înainte de promulgare să trimitem o scrisoare domnului preşedinte Klaus Iohannis în care solicităm retrimiterea legii în parlament, argumentând conform avizului nostru negativ.”

Monica Gubernat, membru CNA: „Am citi o analiză a Ziarului Financiar şi dânşii spun că este afectată 11% din piaţa de publicitate, ceea ce pentru televiziuni nu cred că este o veste prea bună”.

Radu Herjeu, membru CNA: „Să spunem că nu retrimite legea, ar fi un imbold să grăbim modificarea Codului în privinţa suplimentelor alimentare pentru că îmi este teamă că vor începe să promoveze aspirina pe post de aliment suplimentar. Mi-e teamă că o astfel de lege nu face decât să-i oblige să o ocolească şi noi neavând foarte bine reglemnetat domeniul acesta cu suplimentele alimentare mi-e teamă că vom avea tot felul de medicamente vândute pe post de suplimente.”

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Vasile Vasile
    Domnul Herjeu pare un tip inteligent. Asta pana deschide gura.

    Primo. Nu CNA are competenta sa decida ce este medicament si ce este un supliment alimentar. Exista norme europene si internationale. Aspirina este toata ziua medicament pentru ca este un produs de sinteza cu efecte adverse si contraindicatii. Dar si un produs pentru care exista studii care atesta ca este util in anumite afectiuni.

    Secundo. Faptul ca CNA nu a putut opri orgiile publicitare ale vanzatorilor de leacuri miraculoase nu este un argument ca publicitatea la medicamente este nu este daunatoare.

    Terzo. Ce sa inteleaga tzatza Leana din Vaslui din publicitatea la potiuni magice de pe TV daca nici ilustrul domn Herjeu nu a priceput diferenta dintre supliment si medicament?
  • Catalin Catalin
    Incep sa arunce farmaciile cu bani in voi sau cum?
    Legea este binevenita.
    Dar cand se difuzeaza pe posturi asa zisi doctori care fac pe vracii (Fulga parca), nu mai sariti asa de tare. Ca sa vezi cine tine la sanatatea poporului, Hai sictir!

Trimite un comentariu

sus