Skip to main content

Cosmin Stan: "De luni mă întorc la lucru". Instanţa a obligat Prima TV să-l reangajeze

 
Cosmin-Stan
Cosmin-Stan

Cosmin Stan revine săptămâna viitoare la Prima TV, după ce postul TV deţinut de Cristi Burci a fost obligat de instanţă să îl reangajeze.

Publicitate

"De luni mă întorc la lucru, la Prima TV", a declarat pentru Paginademedia.ro Cosmin Stan.

Ce va face?

"În principiu, mă aştep să mă ocup de ce făceam şi înainte", a spus jurnalistul.

Înainte de a fi concediat de la Prima TV (decizie pe care a contestat-o în instanţă), Cosmin Stan a prezentat jurnalul Focus 18, împreună cu Magda Vasiliu.

Istoria cazului Cosmin Stan - Prima TV:

Jurnalistul Cosmin Stan, fost prezentator la Focus 18 de la Prima TV, a dat în judecată postul de televiziune în septembrie 2014 după ce a fost concediat.

Cosmin Stan declara la momentul respectiv, pentru Paginademedia.ro: „După 17 ani de ştiri, un premiu Emmy la Pro TV, mii de ore de live şi sute de Breaking News-uri la Realitatea TV, Prima TV a lui Burci m-a restructurat. O să se rezolve în instantă lucrurile, sper în bine." „Pe moment sunt implicat într-un proiect CNN în România, ceea ce oricum fac din 2009, de câteva ori pe an."

Cosmin Stan a ieşit de pe post în luna martie, după cum Paginademedia.ro a scris aici. El prezenta Focus 18, împreună cu Magda Vasiliu. Cei doi au fost înlocuiţi de Andreea Fried, iubita lui Răzvan Enache, fost director de programe al Prima TV şi unul din cei care lucrează şi acum cu Cristian Burci pe partea de programe a staţiei. Cosmin Stan a venit la Prima TV de la Realitatea TV, în primăvara anului trecut. În acelaşi timp a venit, la Prima TV, şi Melania Medeleanu.

Tribunalul Bucureşti a obligat Prima TV să-l reangajeze pe Cosmin Stan, fost prezentator al Focus 18. Deciziaa fost luată pe 19 noiembrie, după cum Paginademedia.ro a scris aici.

„Dispune reintegrarea contestatorului în postul şi funcţia deţinute anterior”, se arată în decizia instanţei, publicată pe portalul instanţelor de judecată. Pe de altă parte, Tribunalul a decis să disjungă într-un alt dosar solicitările lui Stan de a-şi primi drepturile salariale începând cu momentul concedierii, precum şi cererea de daune morale.

Decizia instanţei:

Admite în parte contestaţia. Anulează decizia de concediere nr. 825/11.08.2014 emisă de intimată. Dispune reintegrarea contestatorului în postul şi funcţia deţinute anterior concedierii, respectiv redactor prezentator.

Disjunge cauza în ceea ce priveşte capetele de cerere care vizează obligarea intimatei la plata la zi a drepturilor salariale cuvenite de la data emiterii deciziei de concediere şi până la data încadrării efective precum şi obligarea aceleaşi intimate la plata de daune morale în cuantum de 30000 lei şi dispune formarea unui nou dosar.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus