Skip to main content

Irina Radu avertizează că TVR ar putea să nu transmită Euro 2016 din lipsă de bani

 
Irina Radu
Irina Radu

Preşedintele director general interimar al TVR, Irina Radu, a transmis, astăzi, o scrisoare conducerii Parlamentului, în care atrage atenţia că televiziunea ar putea să nu transmită la vară Campionatul European de Fotbal din 2016, neavând fondurile necesare pentru a achiziţiona drepturile TV, relatează Mediafax.

Publicitate

În scrisoarea înaintată conducerii Parlamentului, şi care va fi discutată în această după-amiază, Irina Radu susţine că SRTv "face eforturi uriaşe pentru a supravieţui".

"În acest moment, TVR este la un pas de intrare în blocaj, afectând exercitarea misiunii sale publice şi dreptul constituţional al românilor la informare", se arată în scrisoare.

Potrivit directorului general interimar al Televiziunii, transmiterea Campionatului European de Fotbal din 2016 este un "obiectiv strategic" al TVR, "mai ales că echipa naţională a României este calificată", însă situaţia financiară a Televiziunii publice nu permite această investiţie.

Irina Radu arată că TVR a transmis, în ultimele luni, mai multe solicitări şi propuneri autorităţilor, însă nu au obţinut niciun sprijin.

"Având în vedere termenul limită până la care putem prezenta oferta finală - 27 noiembrie a.c., Comitetul Director a decis, în şedinţa din 26 noiembrie, să înainteze firmei CAA Eleven (deţinătorul drepturilor TV - n.r.) o propunere financiară în concordanţă cu situaţia economică a societăţii, fără a îndeplini cerinţele cumulative impuse de deţinătorul de drepturi. În aceste condiţii, vă aducem la cunoştinţă că achiziţionarea Campionatului European de Fotbal 2016 de către TVR este un demers greu de realizat", se arată în scrisoare.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Catalin Catalin
    Da ia nu mai transmiteti voi campionate pe TVR.
    Cine vrea fotbal sa plateasca.
    Lasati fotbalul in seama televiziunilor comerciale. Fotbalul cu Bergenbier nu tine de interesul national.
  • Paul Paul
    Nu imi place deloc atitudinea asta. Un bun manager ar propune solutii, or ea nu face decat sa raporteze probleme. Stim ca situatia este precara, ar trebui ca mintile luminate din TVR sa vina cu propuneri inovative. Mie unul mi se pare paradoxal faptul ca exista TVR3 in conditiile in care statiile regionale se extind din ce in ce mai mult. O alta varianta ar putea fi cea pe care a mers televiziunea nationala din Ungaria: M1 a devenit post de stiri iar toate celelalte productii s-au mutat pe M2. Mai au Duna si Duna International. Nu ar fi o rusine ca TVR1 sa fie canal de stiri iar TVR2 sa fie cel mai important canal al televiziunii. Atunci cand ai mai putina productie poti investi in studiouri, dotari si oameni.
    Reteta ar trebui sa fie „putin si de calitate”, nu „mult si slabut”.
  • Tudor Tudor
    Pai si acum nu e Mondialul de handbal care se vede tot la Dolce Sport? Romania participa si la această competiție si si-a asigurat deja calificarea din grupe. Poate mie mi se pare mai important ala, iar eu sunt tot plătitor de taxe catre stat/TVR. Mondialul de rugby n-a fost decat la Digi? Si România a participat la competiție... Asta e economia de piata. Cat sa mai scoatem bani din sac pentru TVR?
  • geo geo
    Dar bani pentru Liga 1 ați avut...de unde...
    Poate ar fi cazul să faceți publică înțelegerea...cît costă meciul etapei pe care îl difuzați, cu audiențe mediocre.

Trimite un comentariu

sus