Skip to main content

PRESA DE AZI. Adevărul: "Patriarhul s-a supărat ca văcarul pe stat"

 
PRESA DE AZI. Adevărul: "Patriarhul s-a supărat ca văcarul pe stat"

Decizia iniţială a Guvernului de a nu aloca niciun ban pentru lăcaşurile de cult, printre principalele subiecte ale presei de astăzi. Ziarul Adevărul scrie pe prima pagină a ediţiei de astăzi că s-au iscat tenisiuni între Palatul Patriarhiei şi Palatul Victoria, după ce Ministerul Finanţelor a făcut public proiectul de buget pe anul 2016.

Publicitate

"Deşi Guvernul a anunţat o creştere a contribuţiei pentru salariile personalului clerical şi neclerical, Patriarhul Daniel a avut, sâmbătă, o declaraţie virulentă, susţinând că statul ar trebui să-i dea Bisericii înapoi toate proprietăţile luate abuziv", scrie Adevărul, pe prima pagină. Articolul este intitulat "Patriarhul s-a supărat ca văcarul pe stat".

Cotidianul România liberă tratează acelaşi subiect sub titlul "Planul '0 lei pentru biserici' poate fi dat peste cap în Parlament".

"O decizie curajoasă, dar care are toate şansele să rămână doar atât", mai scrie România liberă. Ziarul editat de Medien Holding mai scrie că decizia de a nu mai aleoca bani pentru locaşurile de cult, "luată de un Executiv format preponderent din specialişti fără coloratură politică şi lipsit, prin urmare, de presiunea anului electoral a fost întâmpinată cu entuziasm de o parte a societăţii".

Paginademedia.ro prezintă, în continuare, titlurile şi principalele subiecte ale presei de astăzi.

Evenimentul zilei: "Giovanni Becali se lăuda în faţa elveţienilor că a vândut ceasuri de aur false şi a vrut să-i păcăleascî cu un cec fără acoperire". Cotidianul preia fragmente din dezvăluirile brokerului Cristian Sima. "Sima povesteşte despre deplasarea în Elveţia, împreună cu Gino Iorgulescu şi Giovanni Becali, unde voia să-l pună gaj pe fotbalistul Ovidiu Petre, pentru un împrumut bancar".

Jurnalul Naţional: "Atacul tehnocraţilor la angajaţii de la privat". Ziarul scrie că "pentru 1,4 milioane de români visul de a câştiga mai mult anul viitor s-a spulberat odată cu anunţul privind îngheţarea salariului minim la 1.015 de lei făcut de ministrul de Finanţe Anca Dragu".

Gazeta Sporturilor: "Revanşa lui Zorro". Ziarul de sport scrie pe prima pagină că "Tade a părut şi el revigorat cu noul antrenor pe bancă, a făcut 2-0 după o acţiune a lui Adi Popa, iar toată suflarea stelistă visează din nou la titlu".

Click!: "Cum şi-a tras Căşuneanu un Ferrari din autostradă". Tabloidul editat de Adevărul Holding scrie că regele asfaltului Costel Căşuneanu a pus mâna în 2007 pe nouă terenuri în localitatea Gherghiţei, aflată fix pe traseul Autostrăzii Bucureşti - Ploieşti, pe care o construia firma sa. "După doi ani, a fost expropriat şi a luat de la stat aproape 600.000 de lei, cât costă un Ferrari nou-nouţ", mai scrie Click!.

Libertatea: "La ei, Moş Nicolae chiar vine cu sacul!". Tabloidul scrie că Anca Serea şi Adi Sînă au de mulţumit patru copii cu daruri de sărbători.

Rubrica Presa de azi este realizată cu susţinerea companiei de monitorizare Media Image.

Primele pagini ale ziarelor, în secţiunea Presa de azi (click foto):

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Gogu Gogu
    @s0rin: Pffffff... Cum de nu te-ai curentat pana la varsta asta? Este un joc de cuvinte intentionat, plecand de la vorba originala, romaneasca... E suparat ca le-a taiat guvernul finantarile.
  • s0rin s0rin
    Greșeala este a celor de la ziar, corect este ”pe sat”.
  • Gogu Gogu
    Nici sa copiati nu sunteti in stare... Acolo, in titlu, scrie "ca vacarul pe stat". Nu "pe sat", cum titrati voi... Mai puneti si poza, sa vi se vada prostia...

Trimite un comentariu

sus