Skip to main content

Tudor Chirilă, revoltat că Tincuţa de la Vocea României e susţinută de Consiliul Judeţean Satu Mare: creează un cadru inechitabil. Mă întreb dacă e de interes public

 
Chirila 3
Chirila 3

Tudor Chirilă, jurat la Vocea României, este revoltat de faptul că una dintre concurente - Tincuţa - este sprijinită public de Consiliul Judeţean Satu Mare, care a împânzit oraşul cu bannere şi materiale de susţinere. Potrivit site-ului portalsm.ro, tatăl Tincuţei, Vasile Fernea, este fostul inspector şef al poliţiei din Satu Mare.

Publicitate

Într-o postare publicată pe blogul personal, Tudor Chirilă, care este şi antrenorul Tincuţei, spune că gestul autorităşii publice "nu încalcă regulamentul concursului", însă "nu este echitabil", iar implicarea unei instituţii publice într-un astfel de concurs de divertisment "înseamnă un sprijin nejustificat pentru un concurent şi nu mai are nicio legătură cu ceea ce se întamplă pe scenă".

Din postarea lui Tudor Chirilă, cu titlul: "Doar Vocea contează? (o declaraţie necesară)"

În weekend-ul care a trecut am primit mai multe mesaje legate de susţinerea primită de una dintre concurentele din echipa mea, Tincuţa Fernea, de la Consiliul Judeţean Satu Mare. Am primit poze cu panouri outdoor de prin oraş, link-uri cu articole de presă, capturi de pe site-ul CJ Satu Mare etc. Se pare că preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare a susţinut chiar şi o conferinţă de presă în care anunţa susţinerea Tincuţei din partea instituţiei.

S-au printat afişe şi flyere cu grafica preluată de pe pagina de Facebook Vocea României pe care Consiliul Judeţean Satu Mare şi-a pus propria siglă. O parte din materialele promoţionale foloseau inclusiv fotografia mea şi a lui Marius Moga (cei doi antrenori care ne-am întors la Tincuţa la audiţiile pe nevăzute) şi logo-ul Vocea României fără acordul deţinătorilor drepturilor.

În acest sens Pro TV va transmite o notificare Consiliului Judeţean Satu Mare prin care le vor cere să îndepărteze imediat materialele în cauză şi să nu continue folosirea logo-urilor şi imaginilor menţionate. Din punct de vedere al regulamentului concursului nu există argumente că Tincuţa Fernea ar fi încălcat regulile emisiunii.

Suportul acordat de un consiliu judeţean, consiliu local, organizaţie non-guvernamentală, societate comercială sau orice altă terţă parte, publică sau privată, unui concurent la Vocea României nu încalcă regulile acestei emisiuni. Modul în care acest suport este acordat este la alegerea terţei părţi, iar acest lucru este valabil şi în cazul de faţă. Din punctul meu de vedere, implicarea unei instituţii publice într-un astfel de concurs de divertisment înseamnă un sprijin nejustificat pentru un concurent şi nu mai are nicio legătură cu ceea ce se întamplă pe scenă.

În plus, este un gest de imixtiune politică, pentru că ştim cine sunt reprezentanţii consiliilor judeţene şi cum au fost aleşi. Mă revoltă mai ales faptul că s-au folosit de imaginea mea fără acordul meu. În plus, presupun că un astfel de sprijin acordat de un Consiliu Judeţean se face din banii contribuabililor şi mă întreb dacă este de interes public. Pe de altă parte câţi posibili tineri artişti sunt sprijiniţi în mod real de Consliliul Judeţean Satu-Mare? Şi în baza căror criterii se selectează artiştii care merită să fie sprijiniţi?

Sunt absolut convins că printre cei care au votat-o pe Tincuţa sunt mulţi telespectatori cărora pur şi simplu le-a plăcut interpretarea ei şi nu e nimic de judecat aici. Sau poate toate voturile primite de Tincuţa în cele două ediţii au fost acordate din simpatie şi pentru cum a cântat, independent de promovarea venită de la Consiliul Judeţean. Nici nu contează. Eu vorbesc despre un principiu. Gestul Consiliului Judeţean Satu Mare creează un cadru inechitabil având în vedere că ceilalţi concurenţi nu s-au bucurat de sprijinul autorităţilor locale.

Chirilă precizează că o va antrena în continuare pe Tincuţa:

"Pentru că îmi doresc să fiu un profesionist şi mai ales pentru că nu vreau să devin autorul unei noi discriminări am să continui să o antrenez pe Tincuţa Fernea la Vocea României încercând să-i aleg cele mai potrivite piese şi să-i acord cele mai bune sfaturi împreună cu antrenorul de voce, doamna Gabriela Duţescu."

Materialul complet, pe blogul lui Tudor Chirilă.

Captură de pe site-ul Consiliului Judeţean Satu Mare. Articolul de pe pagina instituţiei publice îi îindeamnă pe sătmăreni să o voteze pe Tincuţa Fernea.

Afişul Consiliului Judeţean Satu Mare

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • maria maria
    matei, esti un nesimtit ordinar! nu Tudor Chirila este un drogat!!! ci tu mai degraba esti un mizerabil, sper ca Tudor Chirila sa te dea in judecata boule. Tudor Chirila este un, artist, un actor si un om pregatit.
  • matei2 matei2
    Ce caracter mizerabil are Tudor asta. Dupa ce s-a aratat dezamagit in emisiune ca nu a fost data afara Tincuta si ii parea rau ca a ramas in emisiune, acum tipa ca e sigla protv pe afis.

    Asta trebuie sa fie o lectie pentru toti care aleg sa mearga in echipa lui. Daca apreciati drogatii care lalaie "la maaareee" de 20 de ani, atunci luati cu bucurie mizeriile lui.
  • Ted Ted
    Consiliul local Satu Mare ar merita sa ii arda ProTV-ul si Talpa pentru folosirea fara incuviintare a unei marci comerciale, ca sa se invete minte. E anapoda rau ca in tara asta primii care incalca regulile si legile sunt cei pusi sa vegheze la respectarea lor, politie, autoritati.
    Avem nevoie de o lege ca in unele cantoane din Elvetia, functionarii publici si alesii in autoritatile locale primesc dublul amenzilor stabilite pentru cetatenii simpli. Legea nu e discriminatorie, e doar elementul de echilibru la beneficiile oferite de statutul de functionar public.

Trimite un comentariu

sus