Skip to main content

BLOGOSFERĂ. Guran, sute de distribuiri pe Facebook cu Datoria poliţistului Gigină

 
Foto: biziday.ro
Foto: biziday.ro

BLOGOSFERĂ. Un articol scris de Moise Guran pe Biziday.ro despre cazul poliţistului Gigină care şi-a pierdut viaţa după ce a căzut cu motocicleta într-o groapă, în timp ce se afla în dispozitivul care îl însoţea pe vicepremierul Gabriel Oprea, a fost cea mai distribuită postare de pe un blog pe reţeaua de socializare Facebook, pe ziua de ieri.

Publicitate

Materialul intitulat "Datoria poliţistului Gigină" a fost distribuit de aproape 470 de ori pe reţeaua de socializare, potrivit unei monitorizări Facebrands pentru Paginademedia.ro.

Din articol:

"DNA-ul nu a terminat cercetarea în cazul poliţistului Gigină, dar de pe la poliţişti s-a aflat că, în noaptea cu pricina, coloana lui Oprea nu a mers cu viteză, aşa cum de multe ori a făcut-o. În acea seară fatidică, generalul nu le-a mai spus poliţiştilor “să mă duci în trei minute acolo, sau acolo”. Doar nu vă imaginaţi că ministrul le spunea vreodată poliţiştilor că vrea să meargă cu 120 sau cu 150 la oră prin Bucureşti, nu? Nu. Le spunea doar că vrea să ajungă în trei minute, ştiind (că doar el îşi semnase ordinul) că poliţiştii au trei variante de traseu, cu câte 27 de colegi de-ai lor plasaţi în intersecţiile de pe cele trei variante, gata să fluidizeze traficul pentru el, omul de stat, gata să oprească coloane, să grăbească altele, 27 de poliţişti în ploaie şi frig, servindu-şi patria, că au jurat pe drapel să o facă, poliţişti care poate nici de sentimentul de greaţă nu mai aveau timp când trecea coloana ministrului sau cea a procurorului general pe lângă ei."

Între cele mai distribuite postări de pe bloguri se numără una de pe Zoso.ro şi una de pe blogul lui Cătălin Tolontan.

O selecţie de materiale de pe bloguri şi platforme colective, distribuite pe Facebook, realizată de Paginademedia.ro şi FacebrandsPRO:

1. biziday.ro, “Datoria poliţistului Gigină”, de Moise Guran, 468 share-uri pe Facebook.

Din material:

De cele mai multe ori, noi, cei blocaţi în trafic, vedem doar girofarele. Nu ştim dacă e coloana preşedintelui sau a altui demnitar. Ne imaginăm poate, că urgenţe planetare ne ţin acolo pe noi în trafic, iar nu că îşi plimbă icrele un crap gângav care se crede caşalot politic.

2. Bloguri Adevarul, “Apă de Polonie”, de Reaian Ungureanu, 353 share-uri pe Facebook.

Din material:

Aşa cum spune un vechi proverb polonez gîndit pe jumătate în nemţeşte şi pe jumătate tot în ruseşte: ce ţi-e scris pe hartă ţi-e pus! De aici, obiceiul Poloniei de a se dezmembra periodic în bucăţi comandate de cei doi mari vecini şi tot de aici obiceiul Germaniei de a repeta erori vechi, cu speranţa unei soluţii mai bune. E ridicol! Sîntem în 2016, dar dorinţa de a sărbători, la anul, trecerea în 1939 pare mai tare ca Europa. Polonia s-a trezit, iar, la colţ, tîrîtă acolo sub acuzaţia de comportament antidemocratic.

3. zoso.ro, “Ţeapă cu Jack Daniels sau cum aduni datele a câteva mii de proşti promiţându-le sticle de whiskey”, de Vali Petcu, 201 share-uri pe Facebook.

Din material:

Un isteţ a luat domeniul jackdanielsromania.com, a cumpărat reclamă pe FB la el, şi le promite proştilor 6 sticle de whiskey daca completează un chestionar stupid. Normal, trebuie să îşi dea datele de contact la ultimul pas al chestionarului dacă vor premiul. Schema e simplă: aşa se face o bază de date cu idioţi. Le promiţi chestii şi ei îşi dau bucuroşi adresa, numele, emailul şi numărul de telefon.

4. tolo.ro, “Nu trageţi în acoperiş! Are test de foc făcut în laboratorul IGSU”, 166 share-uri pe Facebook.

Din material:

Stadionul Naţional a avut aviz, dar nu a primit autorizaţie din cauza acoperişului * La rîndul lui, acoperişul a suportat, la laboratorul IGSU, un test de foc reuşit, despre care pompierii nu vorbesc * De asemenea, un expert în construcţii a făcut un raport în care găseşte testul de foc concludent şi spune că ”stadionul, cu acoperiş cu tot, poate fi recepţionat” * Toate acestea apar în documente * Dar, în lipsa unei culturi a rezolvării problemelor, ISU şi Primăria continuă dialogul surzilor * Fiecare şef politic sau militar vrea să apară într-o lumină mai bună decît predecesorul său, memoria instituţională pare că nu contează şi stadionul rămîne închis.

5. lead.ro, “O incursiune în handbalul juvenil danez: de ce încep nordicii să joace la vârste aşa fragede şi cum construiesc un sistem de la bază spre vârf”, de Andreea Giuclea, 159 share-uri pe Facebook.

Din material:

Avem un selecţioner nordic la naţionala de handbal şi un antrenor danez – nu primul – în campionatul intern. Ne ciocnim de echipe scandinave la toate turneele, şi ne întrebăm mereu de ce funcţionează sistemul lor aşa bine. Încercăm să găsim câteva răspunsuri, pornind de la sectorul juvenil.

Răsfoiam zilele trecute o prezentare a jucătoarelor din lotul echipei CSM Bucureşti. M-am oprit când am dat de vârstele la care au început să practice handbalul unele dintre ele, mai precis nordicele: Maria Fisker la cinci ani, iar Line Jörgensen şi mai devreme, la trei.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus