Skip to main content

CNA a respins a doua oară preluarea Radio Transilvania de Vocea Evangheliei

 
CNA
CNA
Consiliul Naţional al Audiovizualului a votat pentru a doua oară împotriva modificării de acţionariat a societăţii Radio Transilvania LBM SRL, care ar urma să fie preluată de postul confesional Vocea Evangheliei.
Publicitate

Preluarea ar dubla acoperirea postului Vocea Evangheliei, care are deja 11 frecvenţe. Subiectul a fost discutat în două şedinţe, joi, 21 decembrie, şi astăzi, însă în niciunul dintre cazuri membrii nu au ajuns la un consesn. Cinci dintre cei 10 membri prezenţi au votat pentru, iar restul împotrivă. Pentru ca o decizie să fie aprobată aceasta trebuie să aibă şase voturi.

Reprezentantul Radio Transilvania şi-a reluat pledoaria în faţa membrilor CNA spunând că acţionarul principal al societăţii care operează radioul are 79 de ani, într-o stare destul de fragilă pentru a mai susţine postul. „Motivul pentru care ne aflăm este că după 21 de ani de radio local am ajuns în situaţia în care acţionarul majoritar a împlinit 79 de ani. Este un om de cultură adevărat şi de bun simţ. Este la o vârstă respectabilă, este într-o stare destul de fragilă. Noi, angajaţii, nu suntem în situaţia de a prelua societatea. Ne aflăm în faţa dumneavoastră cu o societate născută în 1994 de care suntem mândri. Se află într-un echilibru financiar relativ stabil. Aşa cum spuneam, suntem mândri că pe parcursul celor 21 de ani s-au lansat câteva personalităţi de la postul nostru Cristi Tabără, Crina Abrudan, Marius Onuc. În această perioadă am plătit taxele la stat, suntem la zi cu toate obligaţiile şi cred că ne-am făcut datoria cu corectitudine.”, a spus acesta.

Radu Călin Cristea, membru CNA – „Voiam să vă pun într-o temă care este foarte preocupantă pentru CNA. Este un fenomen, nu sunt cazuri izolate, în care foarte multe posture de radio fie sunt într o dificultate financiară, fie pur şi simplu vor să facă un business, îşi cedează licenţa unui terţ. Problema e că acel terţ este un post de radio cu caracter religios. De obicei aceste posturi cu caracter religios sunt bine dotate financiar. E deja un dezechilibru în piaţă din cauza numărului mare de posturi. Rezervele noastre ţin de un fenomen.

Pe de altă parte, Radu Herjeu, membru CNA, a reluat ideea din şedinţa precedentă potrivit căreia nu se poate opune unei tranzacţii comerciale între două entităţi juridice.

Situaţia licenţelor operate de cele două posturi de radio.

SC Radio Transilvania LBM SRL deţine 12 licenţe audiovizuale pentru Radio Transilvania în Aleşd, Baia Mare, Beclean, Bistriţa, Carei, Cluj-Napoca, Luduş, Mediaş, Oradea, Satu Mare, Turda, Zalău.

ACŢIONARIAT. Bradu Ioan Mircea52,4%, Kertesz Alexandru - 16,2%, Pop Viorel - 16,2, Marton Attila10%, Perţe George5,2.

SC Vocea Evangheliei SRL deţine 10 licenţe audiovizuale: pentru Vocea Evangheliei în Braşov, Bucureşti, Cluj-Napoca (în partaj cu Radio Vocea Speranţei şi Radio Agnus), Constanţa, Hunedoara, Oradea, Sibiu, Suceava, Timişoara; pentru 9 FM în Moldova-Nouă.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Dan Moldovan Dan Moldovan
    Ar fi pacat sa dispara posturile locale precum Radio Transilvania. Si asa nu mai sunt multe de acest gen, in ritmul asta se restrange totul la 8-9 colosi media care nu au ei prea mare habar ce se intampla in orase precum Oradea, Cluj, Bistrita, Baia Mare, si defapt nici nu le prea pasa lor ce se intampla in aceste orase. Asa ca, felicitari CNA, rezistati Radio Transilvania!
  • Bucuresti Bucuresti
    Ce le dam in schimb ascultatorilor din Transilvania? Un Fenomen !!!Bine spus Domnule Radu Calin Cristea !!! Felicitari !
  • LIVIU M. LIVIU M.
    Bravo CNA,meritati toata Stima,ma bucur pentru intelepciunea acelor membrii Cna care au votat impotriva.Il deplang pe reprezentantul D-lui.actionar majoritar,care voia sa arunce pe strada probabil ,angajatii de la cele 12 posturi locale,uitand ca datorita lor ei sunt int-ro situatie financiara echilibrata.In al doilea rand CNA si-o fi pus intrebarea:ce le dam in schimb comunitatilor locale din cele 12 orase din Transilvania ?
  • Thor Thor
    Herjeu demonstrează, încă o dată, că e degeaba și că nu a înțeles care e menirea lui în calitate de membru CNA. El e de acord să fie arătate la televizor fete violate (că doar a existat o înțelegere între victimă și televiziune și cine suntem noi să ne opunem înțelegerii?), tot el e de acord cu bătaia în direct la Capatos (că doar legea zice că e permisă violența după ora 23; ce mai contează dacă în acest caz e violență "reală", nu film de ficțiune?). Atunci hai dom'le să desființăm instituția asta, că văd că are același efect ca apa sfințită!

Trimite un comentariu

sus