Skip to main content

Goana după click-uri. O sirenă creată pentru Piraţii din Caraibe, prezentată drept reală de EVZ

 
Foto: pinterest.com
Foto: pinterest.com
UPDATE. Articolul de pe EVZ.ro a fost ulterior editat. Printre altele, a fost adăugat un paragraf care sugerează că sirena nu ar fi reală şi că ar fi vorba de "imagini plasate pe reţele sociale pentru divertisment". EVZ: "Fotografiile din galeria care a devenit viral s-ar putea să vă dea fiori, chiar dacă aproape sigur este vorba doar de imagini plasate pe retele sociale pentru divertisment, având în vedere că printre ele apare şi ”creatura” aprape identica cu manechinul in inregistrarea video de mai jos."
Publicitate

În goana după click-uri, orice circulă pe internet poate fi îmbracat într-o "ştire". Ultimul exemplu este un articol publicat de EVZ care prezintă, inclusiv cu fotografii, "o sirenă descoperită în Egipt", cu imagini preluate de pe site-ul viralgsp.com.

Aşa-zisa sirenă „adevărată” nu este însă altceva decât un manechin creat pentru filmul Piraţii din Caraibe.

Strategia de a câştiga "artificial" click-uri a dat rezultate. Articolul publicat ieri pe site-ul evz.ro a adunat peste 85.600 de vizualizări.

"Toată lumea ştie ce este o sirenă. Însă câţi pot spune că au văzut una? Sau cati isi pot imagina cum ar arata o sirena adevarata?

O sirenă adevărată ar fi fost găsită pe o plajă din Egipt, iar hidoasa creatură a fost fotografiată", spune ştirea de pe Evenimentul zilei, care preia imaginile de pe site-ul viralgsp.com.

Titlul articolului de pe evz.ro: "Descoperire MACABRĂ pe o plajă din Egipt. A fost găsită o SIRENĂ adevărată. CREATURA mării a ŞOCAT cu aspectul ei".

EVZ nu este la prima situaţie de acest gen. La finalul anului trecut, ziarul a publicat pe site-ul său o ştire despre un preot care a surpins "un înger rugându-se".

"Un preot a SURPRINS un ÎNGER rugându-se. Fiinţa supranaturală a îngenunchiat şi a vegheat la căpătâiul unui muribund. Ce s-a întâmplat cu acesta din urmă este incredibil", a fost tilul dat de Evenimentul zilei.

Iată cum a fost creată "sirena adevărată" prezentată de Evz.ro:

Mălin Bot, coordonatorul online al EVZ, explică într-un punct de vedere remis Paginademedia.ro de ce apar astfel de articole pe ediţia online a ziarului Evenimentul zilei.

"Titlul de mai sus era clar plasat în categoria de divertisment a EVZ şi nu făcea decât să preia, cu citarea exactă cu link activ, a unei galerii foto care viralizase în reţele sociale, explicând că este doar o preluare. Secţiunea de divertisment, unde preluam şi titluri virale din reţele sociale este bine delimitată în EVZ şi nu are nicio legătură cu Premium sau cu secţiunile de ştiri", a spus Mălin Bot.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • corina corina
    Niste incapabili care cersesc atentie
  • Dan Dan
    Minunat. Mă grăbesc să-mi fac un abonament premium la Evz.
  • Iulian Iulian
    "Cel mai prost portal de stiri", noul slogan udreaevz.ro
    P.s. Sd face reclama la Tv cu evz.ro

Trimite un comentariu

sus