Skip to main content

TOP ŞTIRI. O ştire Wall Street Journal despre posibila destrămare a Uniunii Europene, sute de distribuiri pe Facebook

 
Foto: mixdecultura.ro
Foto: mixdecultura.ro

O ştire publicată de Mediafax cu teoria Wall Street Journal potrivit căreia Uniunea Europeană s-ar putea destrăma şi ar reveni la divizări vechi de secole a fost cea mai distribuită ştire pe Facebook pe ziua de ieri, potrivit unei monitorizări Facebrands pentru Paginademedia.ro.

Publicitate

Materialul intitulat "Wall Street Journal: Uniunea Europeană se destramă şi revine la divizări vechi de secole" a adunat peste 300 de distribuiri pe reţeaua de socializare.

Din articol:

"Europa se întoarce în prezent la Evul Mediu de dinaintea Revoluţiei Industriale, o perioadă plină de incoerenţe uimitoare - imperii, regate, confederaţii, mici state - o imagine a unei lumi profund fracturate, aşa cum o atestă hărţile vremii, scrie Robert Kaplan în Wall Street Journal (WSJ) online. (...) Divizările din Europa erau vizibile de decenii, încă de pe când UE depunea eforturi să-şi extindă frontierele şi abordarea practică. Existau ţări dinăuntru UE şi dinafară; dinăuntrul zonei Schengen de liberă circulaţie şi din exterior; capabile să gestioneze rigoarea financiară din zona euro şi incapabile."

Între cele mai distribuite articole de pe site-urile de ştiri se mai numără trei de pe Adevărul.ro şi una de pe HotNews.ro.

Cele mai share-uite articole de pe site-urile de ştiri, într-o selecţie realizată de Paginademedia.ro şi Facebrands PRO:

1. Mediafax.ro, “Wall Street Journal: Uniunea Europeană se destramă şi revine la divizări vechi de secole”, de Valentinu Vidu,

- 309 share-uri pe Facebook.

2. Adevarul.ro, “EXCLUSIV Dan Dungaciu: Câte divizii are România în Republica Moldova?”, autor neprecizat

- 288 share-uri pe Facebook.

3. Adevarul.ro, “Adevăratele motive ale luptei surde între creştini şi musulmani. De ce se omoară de sute de ani aderenţii celor două religii”, de Cosmin Zamfirache

- 205 share-uri pe Facebook.

4. Hotnews.ro, “Austria suspenda aplicarea Schengen. Cancelarul Faymann spune ca daca frontierele Uniunii nu sunt asigurate, acordul Schengen si intreaga UE sunt puse sub semnul intrebarii”, de G.S.

- 154 share-uri pe Facebook.

5. Adevarul.ro, “Criza refugiaţilor: Austria suspendă acordul Schengen”, de Andreea Romanovschi.

- 125 share-uri pe Facebook.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus