Skip to main content

PRESA DE AZI. Adevărul: "Cât de abuzaţi trebuie să fie copiii pentru a fi luaţi de lângă părinţi. România vs. Norvegia"

 
PRESA DE AZI. Adevărul: "Cât de abuzaţi trebuie să fie copiii pentru a fi luaţi de lângă părinţi. România vs. Norvegia"

Presa de azi tratează pe prima pagină subiecte dintre cele mai diverse, de la problema scriitorilor din puşcării, la sistemul de protecţie a copiilor din Norvegia.

Publicitate

Ziarul Adevărul îşi deschide ediţia de astăzi cu un articol în care compară sistemul de protecţie socială a copiilor din Norvegia cu modul în care sunt feriţi de abuzuri copiii din România. "Cât de abuzaţi trebuie să fie copiii pentru a fi luaţi de lângă părinţi. România vs. Norvegia", titrează cotidianul, pe prima pagină.

"În România s-a stârnit o adevărată revoluţie când statul norvegian i-a luat în grija sa pe cei cinci copii ai cuplului Bodnariu, la cel mai mic semn de abuz. La noi, lucrurile stau pe dos: autorităţile intervin doar în cazuri-limită, aşa cum demonstrează povestea celor şapte fraţi sălbăticiţi din Lumina, smulşi din ghearele părinţilor de Direcţia Judeţeană pentru Protecţia Copilului Constanţa", scrie Adevărul, pe coperta ediţiei de astăzi.

Paginademedia.ro prezintă, în continuare, titlurile şi principalele subiecte ale presei de astăzi.

România liberă: "Autorul ascuns al fenomenului 'lucrărilor ştiinţifice' din puşcării". Adevăratul autor al amendamentului care a prevăzut mărirea de la 20 la 30 de zile a perioadei scăzute din pedeapsa pentru o lucrare ştiinţifică scrisă în spatele gratiilor nu este Remus Cernea, cum s-a afirmat iniţial, ci deputatul minorităţii rome Nicolae Păun.

Evenimentul zilei: "Preşedintele ţării nu renunţă la imobilele pierdute definitiv. Klaus Iohannis contestă astăzi instanţa de la Braşov şi cere strămutarea procesului". Curtea de Apel Braşov judecă astăzi contestaţia în anulare în dosarul 645/64/2015 referitor la cele două imobile din Sibiu pierdute de şeful statului şi soţia sa, pe motiv că ar fi fost dobândite fără drept.

Jurnalul Naţional: "Judeţele în care se trăieşte la fel ca-n India şi Pakistan". În mai mult de jumătate din judeţele României se trăieşte cu salarii medii nete sub 1.500 de lei. Caraş-Severin, Harghita, Surceava şi Vaslui conduc în topul celor mai prost plătiţi salariaţi care încasează lunar, în medie, între 1.256 şi 1.282 de lei.

Gazeta Sporturilor: "Operaţia de moral". Simona Halep a decis să se opereze la sinusuri şi profită de situaţie ca să-şi odihnească tendonul şi să-şi recapete încrederea.

Click!: "Cornel Patrichi vinde tot şi pleacă în lume!". Fostul jurat al emisiunii Dansez pentru tine renunţă la casa şi terenurile agonisite într-o viaţă pentru a avea o bătrâneţe liniştită, alături de soţia sa. Cu cei peste 200.000 de euro pe care ar dori să-i obţină vin vânzare bunurilor, familia Patrichi vrea să plece să vadă lumea.

Libertatea: "Revolta lui Busu. 'Pe ce lume trăiţi?'". Florin Busuioc nu înţelege de ce codurile anunţate de el isterizează o ţară în care de când lumea şi pământul, e ger iarna şi caniculă vara.

Rubrica Presa de azi este realizată cu susţinerea companiei de monitorizare Media Image.

Primele pagini ale ziarelor, în secţiunea Presa de azi (click foto):

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus