Skip to main content

PRESA DE AZI. Adevărul de Weekend: "Cât de rea era coana Leana"

 
PRESA DE AZI. Adevărul de Weekend: "Cât de rea era coana Leana"

Presa de azi tratează pe prima pagină subiecte dintre cele mai diverse, de la postea Elenei Ceauşescu spusă în serialul "Apostolii epocii de aur" al ziarului Adevărul şi până la luxul şi răsfăţul de care se bucură deţinutul Cristi Borcea.

Publicitate

Ziarul Adevărul de Weekend îşi deschide ediţia de astăzi cu un amplu articol despre soţia dictatorului Nicolae Ceauşescu.

"În 1989 le spunea revoluţionarilor din Târgovişte că le-a fost ca o mamă. Stângace şi aproape vulgară, resimentară şi limitată, Elena Ceauşescu a fost cea mai puternică femeie din România. I-au lipsit însă sentimentele materne. A fost, de fapt, mama vitregă a românilor", scrie Adevărul, pe prima pagină.

Paginademedia.ro prezintă, în continuare, titlurile şi principalele subiecte ale presei de astăzi.

România liberă: "Românul care a devenit regele cafelei din Londra". Ziarul scrie povestea unui român care în perioada interbelică "a dat lovitura" în Marea Britanie cu o reţetă care i-a permis să adune o avere de milioane de lire sterline. Este vorba de omul de afaceri Barbu Ionescu care a fondat în Londra un lanţ de cafenele care poate fi comparat cu Starbucks.

Jurnalul Naţional: "Agricultorii României: şi prăduiţi, şi cu banii luaţi". Cotidianul trustului Intact scrie că "mulţi fermieri români au fost daţi în judecată de Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură şi au pierdut procesele, deşi au cerut subvenţii pentru suprafeţele pe care le deţin în acte".

Evenimentul zilei: "Prima bombă de presă de după '89 readusă în atenţie de noul şef al CSM. Berevoieşti, groapa în care serviciile lui Ion Iliescu au vrut să ascundă adevărul despre arhivele Securităţii". Ziarul scrie că judecătorul Mircea Aron, preşedintele CSM, spune că hârtiile dezgropate acum 25 de ani ar trebui desecretizate.

Gazeta Sporturilor: "Statul român şi-a răsplătit cum se cuvine marile vedete de la olimpiade. Campioni şi la bani". Ziarul de sport publică azi premiile încasate pentru medalii la ultimele trei ediţii ale Jocurilor Olimpice: Atena 2004, Beijing 2008 şi Londra 2012.

Click!: "În plin scandal între nevastă şi amantă, milionarul duce o viaţă de huzur. Deţinutul Borcea, tratat în spital cu fripturi de 740 de lei".

Libertatea: "Zeci de mii de români au dat şpagă pentru a primi certificatul de orb şi mia de lei aferentă. Banul nemuncit i-a orbit".

Rubrica Presa de azi este realizată cu susţinerea companiei de monitorizare Media Image.

Primele pagini ale ziarelor, în secţiunea Presa de azi (click foto):

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus