Skip to main content

PRESA DE AZI. Adevărul: "Patronul primului angro: 'Căram banii cu sacul'"

 
PRESA DE AZI. Adevărul: "Patronul primului angro: 'Căram banii cu sacul'"

Presa de azi tratează pe prima pagină subiecte dintre cele mai diverse, de la povestea primului mare depozit de mărfuri de larg consum din România, la sandalul din familia lui Cristi Borcea.

Publicitate

Ziarul Adevărul îşi deschide ediţia de astăzi cu un interviu acordat de Răzvan Constantinescu, unul dintre patronii primului angro din România, apărut în 1992.

"Complexul comercial Massa a fost primul mare depozit de mărfuri de larg consum din România. Povestea acestei afaceri arată cât de fragil era statul român în faţa hoardelor de bişniţari apăruţi peste noapte. (...) Taxele existau doar ca să fie ocolite, profiturile erau atât de mari încât patronii cărau banii cu sacul de la Banca Naţională la valutiştii din Regie", scrie cotidianul Adevărul, pe prima pagină.

Paginademedia.ro prezintă, în continuare, titlurile şi principalele subiecte ale presei de astăzi.

România liberă: "Anul bătăliei pentru Guvernare". Cotidianul editat de Medien Holding scrie că liderii politici îşi pregătesc strategia pentru 2016, când vor avea loc alegeri locale şi parlamentare. "După alegerile parlamentare vor începe negocierile pentru viitorul guvern, care ar urma să aibă mandat până în 2020", scrie RL.

Evenimentul zilei: "Fraudă de 114 milioane de euro. Mafia primarului din Şelimbăr (Daniel Maricuţa) s-a răzbunat crunt pe o bătrânică, după ce i-a luat moştenirea". Ziarul fondat de Ion Cristoiu scrie povestea Anei Poplăceanu care "a murit de inimă rea, după ce a rămas fără pământul moştenit de la părinţi".

Jurnalul Naţional: "Cum sunt corupţii români. Băieţi buni, răi şi foarte răi". Ziarul a realizat o analiză a oamenilor politici care au fost anchetaţi de justiţie în 2015. "La o analiză atentă, se identifică trei genuri de persoane, din mediul politic, implicate în dosarele instrumentate, anul trecut, de DNA. Prima categorie este cea a 'corupţilor de serviciu'. A doua categorie este cea a 'denunţătorilor de serviciu', personaje care, de;i au iniţiat şi coordonat şi intermediat acţiuni ilegale, au beneficiat de impunitate, doar pentru că au dat pe gât persoane mult mai importante. A treia categoriue, mult mai restrânsă, este cea a "imunilor în faţa legii'", scrie JN. Printre persoanele care fac subiectul materialului din Jurnalul Naţional se numără Victor Ponta, Traian Băsescu şi Dan Şova.

Libertatea: "Cristi Borcea e disputat feroce de femeile sale. Scandal pe virilitatea deţinutului". Tabloidul scrie că "Valentina Pelinel, care l-a vizitat recent pe fostul dinamovist la închisoare, a anunţat ieri că este însărcinată fără a spune cine este tatăl copilului". Tabloidul vorbeşte şi despre reacţia soţiei lui Cristi Borcea, care a atacat-o pe Valentina Pelinel.

Click!: "Reacţie şocantă a Alinei Vidican după ce Valentina a confirmat că e gravidă. Nevasta lui Borcea: 'Pelinel, o zdreanţă şi o stearpă'"

Rubrica Presa de azi este realizată cu susţinerea companiei de monitorizare Media Image.

Primele pagini ale ziarelor, în secţiunea Presa de azi (click foto):

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus