Skip to main content

PRESA DE AZI. Drama familiei de români căreia statul norvegian i-a luat copiii, în ziare

 
PRESA DE AZI. Drama familiei de români căreia statul norvegian i-a luat copiii, în ziare

Povestea familiei Bodnariu căreia autorităţile norvegiene i-au confiscat copiii este principalul subiect al presei de astăzi. Povestea soţilor Marius şi Ruth Bodnariu se regăseşte pe prima pagină a cotidianelor Adevărul şi Evenimentul zilei.

Publicitate

"Cazul Bodnariu ridică valul de pe abuzurile inumane ale societăţii norvegiene" titrează EVZ în deschiderea ediţiei de astăzi. Ziarul scrie povestea unei tinere plecate din Oltenia, căsătorite în Norvegia şi stabilite de trei ani la Oslo, capitala Norvegiei.

"Am ajuns cu gândul de a-mi forma o familie armonioasă. Nu ştiam mare lucrur despre societatea şi sistemul scandinav, dar avea să descopăr un stat demn de romanul lui Orwell - '1984'", povesteşte Ruth Bodnariu, potrivit EVZ.

Cotidianul Adevărul titrează pe prima pagină a ediţiei de astăzi: "Bodnariu dezvăluie cum i-au confiscat copiii autorităţile norvegiene". Ziarul a publicat astăzi un interviu eclusiv acordat de românul Marius Bodnariu care a vorbit despre ancheta ţinută la secret de autorităţile norvegiene şi despre abuzurile la care susţine că a fost supusă familia lui.

"Cazul lui Marius şi Ruth Bodnariu, familia din Norvegia rămasă fără cei cinci copii luaţi de stat, a declanşat un val de susţinere fără precendent şi proteste în România şi în marile oraşe din lume", scrie Adevărul.

Şi tabloidul Libertatea tratează acest subiect, dar din perspectiva unui caz asemănător familiei Bodnariu. Este vorba de Marius şi Claudia Rădulescu care nu mai ştiu nimic despre cinci dintre cei şapte copii ai lor. "Un nou caz Bodnariu. Norvegienii le-au luat cinci copii!", titrează Libertatea.

Paginademedia.ro prezintă, în continuare, titlurile şi principalele subiecte ale presei de astăzi.

Jurnalul Naţional: "Scumpirea RCA trimite 9 asiguratori direct la ANAF". Ziarul scrie că ASF nu poate interveni pentru temperarea creşterilor tarifelor practicate de companiile de asigurări, dar autoritatea "pune organele de control ale statului pe urmele asiguratorilor".

România liberă: "Trei ministere fug de responsabilitate în cazul Colectiv". Cotidianul editat de medien Holding scrie pe prima pagină că "ministerele care au fost implicate în gestionarea pacienţilor care au suferit arsuri grave în incendiul din clubul bucureştean tranferă responsabilitatea de la unul la altul sau evită un răspuns clar".

Gazeta Sporturilor: "Nu e nicio glumă, Suedia le oferă doar câte o mascotă medaliaţilor olimpici. Premii de pluş!". Ziarul de sport scrie că un român care a luat aur la Londra a încasat 70.000 de euro, în timp ce Suedia, Norvegia şi Marea Britanie sau Croaţia nu-şi răsplătesc în vreun fel performerii.

Click!: "Atunci blonda era soţia lui Boureanu iar afaceristul era însurat cu Mihaela. Pelinel a mai fost gravidă cu Borcea şi în 2010".

Rubrica Presa de azi este realizată cu susţinerea companiei de monitorizare Media Image.

rimele pagini ale ziarelor, în secţiunea Presa de azi (click foto):

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus