Skip to main content

Proprietarul Digi24, jucător puternic pe energie. Câştigă licitaţii pe bandă rulantă cu instituţii publice

 
Proprietarul Digi24, jucător puternic pe energie. Câştigă licitaţii pe bandă rulantă cu instituţii publice

RCS&RDS, cel mai mare operator de cablu TV si internet fix şi proprietarul televiziunii de stiri Digi24, a devenit jucator pe piata energiei electrice in decembrie 2014 si in doar un an a castigat aproape 100 de contracte de furnizare de energie electrica pentru institutii publice, potrivit HotNews.

Publicitate

Banca Nationala a Romaniei (BNR), Autoritatea de reglementare in comunicatii (ANCOM), Ministerul Apararii (MApN) si Ministerul de Interne (MAI) sunt cateva dintre zecile de institutii care, in urma unor licitatii la care au participat jucatori mari precum E.ON, CEZ, Electrica sau ENEL, au ales sa cumpere energie electrica de la RCS&RDS, arata HotNews într-o analiza.

O posibila explicatie a celor de HotNews: Operatorul detinut de oradeanul Zoltan Teszari vine, ca si in piata telecom, cu cele mai mici preturi, sub valorile minime estimate initial.

Un exemplu este cazul BNR care a atribuit la data de 22 decembrie 2015 catre RCS&RDS un contract pentru furnizarea de energie electrica pentru urmatoarele 36 de luni. Estimarea initiala a valorii contractului a fost de 9.445.500 lei fara TVA, iar valoarea totala finala a contractului atribuit catre RCS&RDS a fost mai mica - 9.058.911 de lei fara TVA. Criteriul de atribuire a fost 'pretul cel mai scazut'. La licitatie au fost depuse 6 oferte, dintre care doar una a fost declarata admisibila, adica singura care indeplinea conditiile din caietul de sarcini.

Interesele RCS pe zona de energie regăsite în programele Digi24

Subiectele despre energie au fost amplu tratate la televiziunea de ştiri Digi24, operată tot de RCS. Postul a avut în ultimul an şi campanii despre concurenţa pe zona de enrgie.

“Concurenţa e posibilă, dar ANRE spune că nu se poate”, “Distribuţia de energie, monopol consfinţit de stat” sunt doar câteva din mesajele difuzate repetat pe post în zeci de ştiri difuzate pe parcursul anului 2015. Sunt doar câteva dintre mesajele difuzate în mod repetat de Digi 24 în ultimele două săptămâni. Titlurile critice la adresa instituţiilor statului au alternat cu anunţuri de tipul „RCS&RDS vrea să ieftinească energia electrică” sau „Curent mai ieftin pentru populaţie” (pe larg, AICI).

Lista contractelor obţinute de RCS&RDS, pe HotNews

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • geo geo
    vreau si eu curent de la rcs rds
  • gric gric
    aceiasi bani, scuze.
  • gric gric
    radu, cum spuneam, ca la prostituate. In general, pentru o partida de amor plata se face inainte. daca stai cu doamna 15 minute sau esti mai putin rezistent, si termini dupa 2 minute, dai aceeasi bani.
  • Mm Mm
    Cand Voiculescu isi foloseste televiziunea pentru interesele lui politice sau economice e mogulul rau, cand o face Tezsari e mogulul bun.In plus Digi 24/RCS va trebui ca anul asta sa isi plateasca "datoria" fata de ... binom sau cum le mai spune. Oricum deja e vizibil si evident atat timp cat doar acolo calca Maior, Macovei , Kovesi , etc.
  • Ivan Ivan
    Gric:da termenul de plata care este?sfarsitul lunii urmatoare, nu?adica exact la sfarsitul lunii care ai consumat trebuie sa platesti
  • radu radu
    @grig: tu platesti internetul la megabyte sau cablul la ore petrecute cu televizorul deschis?
  • gric gric
    E foarte bine ca enel va avea concurenta, nici eu nu-i mai suport pe italieni. dar nici cu astia de la digi nu mi-e rusine. ieri tot au dat o stire despre amenda data de ANRE celor de la CEZ pentru facturarea in avans. Eu sunt abonatul RCS-RDS la tv si internet si, supriza, sunt facturat in avans, lunar. Pt orice serviciu prestat, in toata lumea asta, primesti banii dupa. Numai la biserica si la prostituate platesti inainte.
  • geo geo
    Și io aș semna mâine cu ei, dacă îmi dau curent mai ieftin...
  • Alex Alex
    Abia astept sa scap de italieni

Trimite un comentariu

sus