Skip to main content

Ruxandra Ion: "Happy Channel, fostul Euforia, va fi un canal fără emisiuni tabloid"

 
Ruxandra Ion
Ruxandra Ion

INTERVIU. Happy Channel, fostul Euforia, va fi un canal fără emisiuni tabloid fără emisiuni tabloid, a declarat într-un interviul acordat Paginademedia.ro Ruxandra Ion, consultant pe partea de conţinut al postului Intact.

Publicitate

Cât din Euforia se va regăsi în noul post?

“Destul de mult, doar ca va fi o investitie mai mare si o alta strategie editoriala si de programare”, spune Ruxandra Ion.

Mai exact:

"Grila este gandita pe sloturi branduite. Între ora 16:00 si 20:00 avem ore dedicate telenovelei Televisa. Prime-time-ul este dedicat productiei locale, dupa care sunt cateva ore de seriale", a declarat Ruxandra Ion în interviu

Ruxandra Ion obţinuse de la CNA o licenţă cu numele Hapy Channel. Ce s-a întâmplat cu marca?

"Am renuntat la licenta. Am cesionat marca Antenei Group, intre ei si firma mea existand un contract de colaborare.

Ruxandra Ion spune că în grila Happy Channel se va regăsi, în timp, şi un serial românesc, în anii care urmează, dar nu a dat detalii despre acesta. În urmă cu doi ani, când a obţinut licenţa de la CNA, ea avea în pregătire o producţie - Măşti de catifea.

"Serialul are la bază povestea unei fete de 18 ani care vine din Moldova şi intră într-o familie care o să-i schimbe viziunea despre lume, o lume mult mai egoistă", spunea Ruxandra Ion în septembrie 2014, la CNA, când a obţinut licenţa.

Ruxandra Ion a precizat că nu despre acest proiect este vorba pentru nou Happy Channel (Euforia) şi că un serial românesc va intra în grilă cel mai devreme anul viitor.

Rebranduit ca Happy Channel, Euforia va fi un post în care “Targetul principal al canalului sunt femeile de pana in 49 de ani si familiile lor.”

Va semăna cu Acasă TV, post pe care l-a condus?

"Nu as vrea sa facem aceasta comparatie. Happy Channel va fi un canal nou, cu oameni entuziasti, profesionisti, noi si fosti colaboratori", a răspuns Ruxandra Ion în interviul acordat Paginademedia.ro.

Interviul acordat Paginademedia.ro de Ruxandra Ion, pe larg:

Paginademedia.ro: Care au fost motivele pentru care ati decis ca este necesara schimbarea numelui postului TV?
Ruxandra Ion. Conotatiile lingvistice ale termenului Euforia nu se puteau declina pentru strategia editoriala pe care am stabilit-o cu Antena Group.

De ce Happy Channel?
Pentru ca romanii au nevoie de fericire, femeile din Romania au dreptul la fericire, pentru ca o televiziune pentru femei cu ample deschideri pentru familie trebuie sa creada in fericire si, nu in ultimul rand, pentru ca acum 2 ani am facut o promisiune.

Cât din ce e acum Euforia TV va fi păstrat în grila noului post TV?
Destul de mult, doar ca va fi o investitie mai mare si o alta strategie editoriala si de programare. Grila este gandita pe slot-uri brand-uite, asa ca intre ora 16:00 si 20:00 avem ore dedicate telenovelei Televisa, telenovela ce se adreseaza intregii familii, productii locale si doua sloturi de serial blockbuster: Televisa si serial turcesc. Prime-time-ul este dedicat productiei locale, dupa care sunt cateva ore de seriale americane de renume, pe care iti doresti sa le vezi si sa le revezi. In weekend Happy Channel va difuza mini-serii europene: britanice, spaniole, italienesti, cu distributii de exceptie.

Vor rămâne seriale precum Dr. House, Friends, Ally McBeal? Ce va fi în plus?
Da, vor ramane. Ally McBeal nu pentru ca a iesit din licenta. Vor fi multe seriale americane si britanice de marca, branduri cunoscute dar si titluri noi.
Nu vor lipsi serialele turcesti, ca sa respectam trendul actual si dorinta telespectatorilor, dar vom aduce si cele mai bune productii Televisa asa cum mi s-a cerut chiar aici, pe PaginadeMedia.

Vor fi si productii proprii? Ce fel?
In grila de primavara este o productie romaneasca care va atrage cu siguranta atentia. Este un reality show experiment, original, inspirational, motivational fara elemente tabloide. Formatul a fost creat de mine si de Simona Macovei, cu care am colaborat in calitate de scenarist la multe si mari proiecte de succes.
Happy Channel va fi un canal fara emisiuni tabloid. Cred ca exista suficient public care isi doreste asta.

Care va fi profilul/publicul postului? Cum difera de ce e acum Euforia?
Targetul principal al canalului sunt femeile de pana in 49 de ani si familiile lor. Fiecare va gasi aici ceva care ii va da starea de bine.

Care sunt riscurile într-o astfel de schimbare? Cum le veţi contracara?
Dupa opinia mea, in televiziune daca nu risti, nu castigi. Mi-a placut intotdeauna riscul si am gasit in Antena Group oameni care isi asuma riscurile cu curaj si profesionalism.

Aţi obţinut de la CNA o licenţă cu numele Happy Channel. Cât din proiectul Happy de atunci se va regăsi în nou proiect Happy?
Am renuntat la licenta. Am cesionat marca Antenei Group, intre ei si firma mea existand un contract de colaborare. Serialul romanesc intra in strategia Happy Channel pentru anii care urmeaza.

Nota redacţiei: În septembrie 2014, Ruxandra Ion spunea în faţa CNA, despre proiectul Happy Channel: "Vom lansa şi un nou serialul romanesc, la care se lucrează în prezent, şi care se numeşte Măsti de catifea. Serialul are la bază povestea unei fete de 18 ani care vine din Moldova şi intră într-o familie care o să-i schimbe viziunea despre lume, o lume mult mai egoistă."

Ruxandra Ion a precizat însă că nu despre acest proiect este vorba pentru nou Happy Channel Euforia şi că un serial românesc va intra în grilă cel mai devreme anul viitor.

Euforia TV era pozitionat ca un post pentru femei, target pe care il avea si Acasa, post TV pe care l-ati condus. Va avea noul Happy elemente de la Acasa TV? Dar oameni?

Nu as vrea sa facem aceasta comparatie. Happy Channel va fi un canal nou, cu oameni entuziasti, profesionisti, noi si fosti colaboratori.

Citeşte şi:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • MARIA TANASESCU MARIA TANASESCU
    BUNA ZIUA, SE VORBESTE MULT DE SERIALELE TELEVISA, DAR AS VREA SA STIU DACA SE VA CONTINUA CU ACHIZITIONAREA DE SERIALE TURCESTI SI CONTINUAREA CELOR INTRERUPTE, VEZI "CURAJUL IUBIRII".TOTODATA, ASA CUM BINE SI FRUMOS OBISNUIA DNA ION PE CANALUL ACASA, DE A INVITA IN ROMANIA SAU DE A TRIMITE REPORTERI PROFESIONISTI SI CUNOSCATORI AI LUMII SERIALELOR, IN STRAINATATE PENTRU A INTERVIEVA ANUMITI ACTORI VA CONTINUA ACEST LUCRU SI CU ACTORI TURCI,MAI ALES CA,AVAND IN VEDERE APROPIEREA GEOGRAFICA, CHELTUIELILE VOR FI MULT MAI MICI. ACESTE INTERVIURI AR PUTEA FI TRANSMISE IN CADRUL UNEI EMISIUNI BILUNARE, LUNARE IN CADRUL UNOR EMISIUNI SPECIALE. SUNT CONVINSA CA VA AVEA SUCCES O ASTFEL DE EMISIUNE. MULTUMESC ANTICIPAT SI MULT SUCCES POSTULUI "HAPPY"
  • dana dana
    Cum puteti sa dati in grila de program ca azi la ora 11* va fi difuzt in reluare filmul serial Prizonera Dragostei,si de fapt este difuzat un alt film...rusineeee....
  • Geta Geta
    Nu renuntati la serialele coreene[ filme]dar orele de difuzare sa fie mai rezonabile .
  • Pater Mihai Pater Mihai
    Vă rog să difuzați și Tînăr și neliniștit!
  • myra myra
    Care e problema? Asa se numeste serialul columbian: La ***
  • myra myra
    Va rog sa nu renuntati la serialele coreene, foarte bine ca difuzati telenovele marca Televisa, dar nu am vrea sa vedem doar asta, ci cat mai multa diversitate: seriale mexicane, dar si braziliene (Precious pearl, Side by side), columbiene (la ***), coreene (Baker king, Personal taste, You're beautiful, My girl, Princess hours, Healer, Pinochio, Coffee prince, Coffee House, Ojakyo Brothers, Bridal mask, Full house 1&2, Giant, seria Answer me), americane, japoneze, europene
  • Monica Monica
    O veste extraordinara cu telenovelele Televisa ,de mult asteptam acest lucru,imi era foarte dor de telenovelele Latino-Americane in special Cele de la Televisa.sunt sigura ca foarte multa lume iubitoare de telenovele asteapta cu nerabdare lansarea postului si reintalnirea cu actorii nostri dragi . Multumesc Doamna Ion ca ne readuceti bucuria cu telenovelele Televisa
  • Vali Vali
    Ma bucur ca veți difuza telenovele Televisa, dar ora 16 nu este prea accesibila, ar fi binevenita o reluare la 6-7 sau in weekend. As vrea sa difuzați si seriale mai vechi, ca Por Ella soy Eva, La Mujer del Vendeval, Quieto Amarte, Por siempre mi amor si La Malquerida.
  • mad79 mad79
    Sper sa difuzeze si Tanar si nelinistit!
  • boro boro
    Când va avea loc rebrenduirea?
  • VD VD
    Ar fi frumos sa realizati si o emisiune unde sa promovati muzica latino americana. Sunt atatia cantareti deosebiti, melodiile multora dintre ei se regasesc si pe coloanele sonore a telenovelelor, artisti precum Chayanne, David Bisbal, Belinda, Anahi, Vicente Fernandez, Alejandro Fernandez, Thalia, Pee Wee, Edith Marquez, Dulce Maria, Cristian Castro, Manuel Mijares, OV7, Sentidos Opuestos, Reik, Jencarlos Canela, Prince Royce etc. Pe acesti artisti nici o televiziune din Romania nu-i promoveaza si multi dintre acesti cantareti sunt foarte celebri, au zeci de milioane de vizualizari pe youtube. Prin promovarea muzicii lor ati promova intr-un anumit fel chiar si telenovelele de la Televisa .
  • Niko Niko
    Dar seriale sud-coreene vor mai difuza?
  • Ionela Ionela
    ce bucurie mare facetzi pentru noi,imi era dor de actorii mei de la televisa,vreau sa vad telenovele cu ei.as vrea o telenovela cu frumosul pablo lyle -la sombra del pasado si una cu fernando colunga-pasiony poder.
  • Vlad Vlad
    D-na Ion, va multumim foarte mult ca in grila postului Happy Channel se vor gasi si telenovele mexicane de la Televisa. Nici nu stiti ce bucurie mare ne faceti prin vestea pe care tocmai ne-ati dat-o. Ma bucur ca acest post de televiziune nu este dedicat doar femeilor, ci si intregii familii, deoarece si noua barbatilor ne plac telenovelele de la Televisa si chiar avem actori preferati. Eu personal mi-as dori sa vad ''La Sombra del Pasado'' dar si alte productii clasice. Din pacate in Romania de mult timp nu se mai difuzau productii de la Televisa si telespectatorilor din Romania le era dor sa-si revada actorii preferati. Pentru a avea succes cat mai mare, va sugerez sa promovati intens noile productii pe care le veti difuza. Va doresc mult succes in activitati si sa dea Domnul ca Happy Channel sa functioneze bine !
  • Alex Alex
    In sfarsit! Am asteptat atat de mult clipa asta! Mult success si felicitari pentru initiativa! Toata lumea e bucuroasa fiindca vom avea din nou continut Televisa! Sper sa se difuzeze "Frente Al Mimso Rostro" (are premiera in aprilie) e cu Angelique Boyer si cu totii stim ca ea vinde mult! Dar si telenovela "A Que No Me Dejas" care are mare success in Mexic!

Trimite un comentariu

sus