Skip to main content

CAMPANIE TVR. Un bilet la cinema costă 25 de lei. TVR vă oferă un film cu 25 de bani

 

VIDEO. Campanie de informare a TVR în pauzele publicitare. Postul public difuzează, de câteva zile, câteva spoturi scurte despre plata taxei TV şi despre funcţionarea instituţiei publice.

Publicitate

Mesajele de interes public sunt plasate în pauzele publicitare ale TVR.

Ce spun spoturile?

Spotul 1:

Atunci când plătiţi abonamentul la cablu, niciun leu nu ajunge la TVR. Taxa TV este colectatată doar prin intermediul furnizorilor de energie elecrică.

Prin plata taxei TV arată că şi tu susţii programele televiziunii publice! Îţi mulţumim!

Spotul 2:

Un bilet la cinematograf costă 25 de lei. TVR vă oferă un film cu mai puţin de 25 de bani.

Prin plata taxei TV arată că şi tu susţii programele televiziunii publice! Îţi mulţumim!

Spotul 3:

Statul român nu finanţează nicio emisiune TVR pentru publicul din România; bugetul de stat susţine parţial emisiuni TVR Internaţional şi TVR Moldova.

De ce această campanie? Irina Radu, preşedinte interimar TVR, pentru Paginademedia.ro:

"Ne propunem să explicăm telespectatorilor ce înseană o televiziune publică, pentru ca ei să înţeleagă mai bine de ce se încasează taxa TV, cum se încasează, la ce folosesc aceşti bani.

Este o campanie de educare, de motivare şi de explicitare. De exemplu, există confuzia că odată plătit abonamentul la cablu, se plăteşte şi taxat TV. Nu are nicio legătură, iar noi explicăm acest lucru în campaniei.

Sunt răspunsuri la diverse întrebări: de ce plătesc taxa? Ce primesc în schimb? Cât din bani ajunge la TVR dar şi, lucru foarte important, cât a plătit TVR către bugetul de stat. Publicul trebuie să ştie cât din datoria la stat a fost plătită de Televiziunea Publică."

Spoturi obţinute cu susţinerea mediaTRUST

VIDEO. Spoturile campaniei TVR:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Flori33 Flori33
    asa e la Teaur folcloric vezi tezaurul ***
    nu ma mai uit de ani de zile
    muzica populara de a TVR a ajuns la rangul de batjocura
    chiar nu va e rusine sa mai cereti si bani?
  •  Narcis Narcis
    Comentarii


    ASA E NU MA UIT LA TVR DIN CAUZA SPAGARELOR PRODUCATOARELE DE FOLCLOR ELIZE STAN SI GHIORGHITA NICOLAE ADUC NUMAI NULITATI CARE LE DAU MI DE EURO CA SA APARA LA TVR EX MARCELA FOTA O MANELISTA DIN CRAIOVA CANTA LA TVR SI VALORILE NU AU ACCES DE EI CARE DAU MII DE EURO ACESTOR INDIVIDE. UNDE SANT INTREPRETI DE VALOARE ANGELICA STOICAN A AVUT EMISIUNE PE ENTO TV K PE TVR DACA NU DAI MII DE EURO NU APARI .RUSINE TVR
  • NARCIS NARCIS
    ASA E NU MA UIT LA TVR DIN CAUZA SPAGARELOR PRODUCATOARELE DE FOLCLOR ELIZE STAN SI GHIORGHITA NICOLAE ADUC NUMAI NULITATI CARE LE DAU MI DE EURO CA SA APARA LA TVR EX MARCELA FOTA O MANELISTA DIN CRAIOVA CANTA LA TVR SI VALORILE NU AU ACCES DE *** CARE DAU MII DE EURO ACESTOR INDIVIDE. UNDE SANT INTREPRETI DE VALOARE ANGELICA STOICAN A AVUT EMISIUNE PE ENTO TV K PE TVR DACA NU DAI MII DE EURO NU APARI .RUSINE TVR
  • LILIANA  TRONCEA LILIANA TRONCEA
    MIE SCARBA DE TVR .PRODUCATOARELE DE EMISIUNI DE FOLCLOR STITI CA IAU MII DE EURO SI ADUC PE POST NUMAI INTERPRETI D E JOASA SPETA SI MAI IAU SI SALALRIU .NU SUSTIN TVR .REFORMATI VA
  • danielA danielA
    nu sustin tvr
  • Parasuta 2016 Parasuta 2016
    Domnule Adrian, platesti si taxe de drum pt autostrazi pe care nu le folosesti .si la asigurari de sanatate, CAS-ul iar cand ajungi la spital de stat nu e nimic gratis etc etc ...as mai putea da multe exemple de taxe ,, inutile". Care au fost mereu indexate ca sa fie la zi . Taxa tv e in romania cea mai mica din UE ..ramasa la nivelul din 2004. nici macar nu e colectata de tvr. Unii vorbiti doar sa va aflati in treaba ..
  • Ion Macovei Ion Macovei
    TVR, trebuie lasata sa se produca asa cum se produc toate televiziunile particulare. Cu banii proveniti din taxa tv. si cei dela buget sa se infiinteze o alta televiziune (de sxemplu: TRIBUNA CETATEANULUI), unde sa se produca societatea civila, unde sa se formeze societatea civila si unde sa aiba loc un dialog peranent , intre clasa politica, institutiile statului si societatea civila.
  • antisinecura degeaba antisinecura degeaba
    Singura metoda este cea din Grecia inchisa 6luni si redeschisa cu angajari pe management privat.
    E cea mai mare sifonare de bani zeci de milioane de eur pe sinecuri si rude, Noaptea retransmis programele de ziua in reluare. Numai emisiunile de stiri si culturale sa fie finantate din bugetul de stat restul sa fie finantate exlusiv prin propriile forte ,,,,nu poti dispari,,, exista destule emisiuni similare pe porturi private fara nici o taxa la cetatean. De ce sa plateasca cetateanul sa vada aceiasi sinecurisiti bolsevici de 30 ani pe la emisuni agrare si altele fara market share si alte balarii fara rating..doar pt a hrani o camarila politica fara performante media.In SUA nu exista taxa TV si nu e nimeni mort pe strada si e societate mult mai dezvoltata decat RO. Corespondenti tinuti pe afara pe bani grei ce nu fac nimic spectaculos pt piata media astazi fiind internet se poate afla orice stire pe smartphone in 10 secunde, gratis de pe un hotpoint wireless public.
  • o femeie o femeie
    comparatia cu biletul de cinema e deplasata, in primul rand pentru ca majoritatea celor care se uita la tvr nu au mers la cinema de zeci de ani, dar si pt ca plata TVR nu e chiar optionala.

    Ok, sunt multe emisiuni educative la tvr(mai multe decat la alte canale private) si imi dau seama ca asta e rolul unei televiziuni publice.
  • Gun Gun
    Da, cocalarii nu se uită la TVR, îl au pe Capatos, Măruță și Gherghe. E suficient pentru ei. Și jurnalul ProTV de la ora 5, că le sunt dragi violurile. În al doilea rând, pentru cealaltă categorie de proști care nu înțeleg nimic, dar comentează, nu plătești fraiere de două ori. TVR nu percepe nicio taxă la operatorii de televiziune prin cablu și nici operatorii nu plătesc vreo taxă către TVR pentru retransmisia canalelor. În final, pentru ăia care cred că o taxă cât o sticlă de bere la PET e mare, aflați că în toată Europa se plătește această taxă, doar că e numită altfel - taxă pe audui-vizual. Iar în România a rămas cea mai mică dintre toate țările Europei (mai mică cu 50% și față de Bulgaria).
  • geo geo
    Nu înțeleg de ce trebuie să plătesc de două ori pentru același produs...plătesc o dată la compania de cablu - care are în grilă și programele TVR - și o dată pe factura emisă de către compania de electricitate...Înțeleg că cei de la cablu au doar OBLIGAȚIA să preia programele TVR. Campania lor de ”promovare” este discutabilă...
  • Horea Horea
    Alo? Pagina de media.ro?
    De ce ne-ati sugrumat (se cunoaste termenul?) dreptul de araspunde direct unui comentariu expus deja?
    Sunt mai jos multime de trepadusi care ar merita cate un raspuns la aberatiile postate.
  • Stefan Stefan
    Comparatia cu pretul unui bilet la cinema e deplasata si exagerata. Pretul mediu in 2015 al unui bilet de cinema este aprox. 18,5 RON, nicidecum 25 RON.
    Iar TVR, culmea, are si un parteneriat cu Centrul National al Cinematografiei in care promoveaza noile filme romanesti.
    Despre selectia de filme nu detaliez, au remarcat-o si ceilalti comentatori. Cine vrea sa se uite ieftin la filme mai noi sau mai bune are alte posturi free-TV din care sa aleaga.
    Imi pare rau, dar e o campanie facuta pe genunchi, fara argumente valide.
    Mi-e din ce in ce mai greu sa inteleg utilitatea unei televiziuni publice.
  • FaraPomana FaraPomana
    LA MUNCA TVR..nu la intins mana ..pomanagiilor
    Nu ma uit la TVR ..nu vreau sa dau bani la ceva ce nu folosesc.Jepcarilor
  • voikul voikul
    Irina Radu nu este Presedinte interimar al TVR, ci Director General interimar (conduce doar sedintele Comitetului Director). In prezent, neavand un Consiliu de Administratie, TVR nu are un Presedinte al acelui Consiliu de Administratie.

Trimite un comentariu

sus