Skip to main content

CAMPANIE TVR. Un bilet la cinema costă 25 de lei. TVR vă oferă un film cu 25 de bani

 

VIDEO. Campanie de informare a TVR în pauzele publicitare. Postul public difuzează, de câteva zile, câteva spoturi scurte despre plata taxei TV şi despre funcţionarea instituţiei publice.

Publicitate

Mesajele de interes public sunt plasate în pauzele publicitare ale TVR.

Ce spun spoturile?

Spotul 1:

Atunci când plătiţi abonamentul la cablu, niciun leu nu ajunge la TVR. Taxa TV este colectatată doar prin intermediul furnizorilor de energie elecrică.

Prin plata taxei TV arată că şi tu susţii programele televiziunii publice! Îţi mulţumim!

Spotul 2:

Un bilet la cinematograf costă 25 de lei. TVR vă oferă un film cu mai puţin de 25 de bani.

Prin plata taxei TV arată că şi tu susţii programele televiziunii publice! Îţi mulţumim!

Spotul 3:

Statul român nu finanţează nicio emisiune TVR pentru publicul din România; bugetul de stat susţine parţial emisiuni TVR Internaţional şi TVR Moldova.

De ce această campanie? Irina Radu, preşedinte interimar TVR, pentru Paginademedia.ro:

"Ne propunem să explicăm telespectatorilor ce înseană o televiziune publică, pentru ca ei să înţeleagă mai bine de ce se încasează taxa TV, cum se încasează, la ce folosesc aceşti bani.

Este o campanie de educare, de motivare şi de explicitare. De exemplu, există confuzia că odată plătit abonamentul la cablu, se plăteşte şi taxat TV. Nu are nicio legătură, iar noi explicăm acest lucru în campaniei.

Sunt răspunsuri la diverse întrebări: de ce plătesc taxa? Ce primesc în schimb? Cât din bani ajunge la TVR dar şi, lucru foarte important, cât a plătit TVR către bugetul de stat. Publicul trebuie să ştie cât din datoria la stat a fost plătită de Televiziunea Publică."

Spoturi obţinute cu susţinerea mediaTRUST

VIDEO. Spoturile campaniei TVR:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • danu. danu.
    Și mai halucinante sunt lămuririle președintei interimare a "televiziunii publice" referitoare la campanie:

    "(...) Sunt răspunsuri la diverse întrebări: de ce plătesc taxa? Ce primesc în schimb? (...)

    De ce halucinante? Tocmai pentru că această campanie nu oferă niciun astfel de răspuns și doamna preșdintă interimar pare că nu realizează lucrul acesta. Se minte singură.

    Spre exemplificare, iată cum comunică BBC ce e "taxa TV", la ce e bună, confuzia cu "abonamentul la cablu" (mă rog, în Marea Britanie toate acestea au alte nume, dar ideea e aceeași)... Adică exact acele lucruri pe care campania TVR nu reușește să le comunice deloc.
    http://youtu.be/lMso_olM7vA
  • danu. danu.
    "Prin plata taxei TV arată că și tu susții programele televiziunii publice."

    Asta în condițiile în care, cu nicio lună în urmă, șefa "televiziunii publice" MĂ informa - dacă tot ne tragem de buric (ne tutuim tu!) - că din "taxa TV" 90% sunt pentru plata salariilor salariaților "televiziunii publice" și abia restul de 10% pentru programe și investiții. Așadar, câtă minte să fi avut copywriter-ul care a clocit propoziția asta chinuită în chip de slogan? Dar câtă minte să fi avut avut mai-marii "televiziunii publice" care au aprobat așa ceva? ...10%?
  • dan petrea dan petrea
    Lipseste doar o cartolina. Din banii platiti de dvs drept taxa TVR s-au infruptat TUDOR GIURGIU, ALEXANDRU SASSU, ALEXANDRU LAZESCU, ELWIS CLAUDIU SAFTOIU, STELIAN TANASE. Pe linga ei LUCIA HOSSU LONGIN, SORIN BURTEA, ADRIAN BUCUR, RADU CARP si altii ca ei.
  • sorin sorin
    problema nu e ca platesc taxa cei care detin televizor , dar de ce sa plateasca si cei care nu au televizor ? cum poti obliga pe cineva sa plateasca un produs fara ca acesta sa aiba macar posibilitatea fizica sa beneficieze de el
  • Fan TVR Fan TVR
    Daca TVR ar fi o televiziune 100% independenta, si cu programe bine calibrate nici nu as mai avea nevoie de cablu. TVR poate sa ne ofere tot ce vedem azi pe cablu. Dar numai in conditiile de televiziune libera 100%. Acest aspect fiind practic imposibil in actualul sistem. Poate dupa cateva generatii, cand noi vom fi ingerasi sa fie si TVR UL liber si condus profesionist.
  • Adrian Adrian
    Prin plata taxei TV arată că și tu susții programele televiziunii publice! Îți mulțumim!

    Obligat si forțat sa platesc pentru un lucru pe care nu il folosesc.. Nu ma uit nici măcar o secunda la aceste programe insa platesc ca asa e legea...
  • Lica Lica
    Pentru emisiunea cu Florin Salam am plătit 25 de bani? Eu știam ca ala e un cântăreț de doi bani.Va rog sa imi dați diferenta
  • qwerty qwerty
    filmele cu Bud Spencer nu merită nici ăia 25 de bani. dacă nu trec la niște filme mai noi, atunci audiența va rămâne zero.
  • Tavy Tavy
    Noi romanii nu intelegem ca avem nevoie si de o televiziune nationala, care sa ne reprezinte, in cazul contrar, de ce ne plangem ca statul a vandut tot...?

    V-ati uitat macar odata la documentarele TVR 2 sau TVR 3?
    Toti spuneti ca nu va uitati la TVR...atunci clar nu stiti ce ofera...v-as face cateva recomandari...poate o voi face candva...

    Oameni buni, TVR trebuie sa ramana in picioare si trebuie readusa la normalitate, orice stat are o TELEVIZIUNE NATIONALA!!!

    Eu unul, as plati chiar si 10 Lei pe luna pentru TVR indiferent cat m-as uita la programele ei.
    Se face prea multa valva pentru aceasta taxa care pana la urma este foarte mica!
    Cat ati lasat ultima data bacsis la o cafenea? Cu siguranta mai mult de 4 lei...si atunci, despre ce vorbim?
  • livia pila livia pila
    Măcar această campanie de ar fi facut-o profesionist. E in dorul lelii, fara imaginatie, fara clenci. Tipic pentru Irina Radu.
  • marian marian
    ORICUM O PLATESC CAND VINE FACTURA DE CURENT , DAR NU URMARESC TVR 1 DELOC ASA CA SA MA LASE CU PROSIILE LOR IAR CEI DE LA TELEKOM AR TREBUI SA FIE PROSTI SA LE DEA EURO 2016 MAI BINE FAC EI AUDIENTA
  • Iulian Iulian
    In loc sa ne recomande sa mergem la cinema, ei ne invita la niste filme vechi si neinteresante:) Sa aduca TVR filme noi 2015, apoi sa astepte audienta! Sa schimbe grila aia naspa de programe

Trimite un comentariu

sus