Skip to main content

Cornel Ilie, de la Vunk, fiica lui Mădălin Voicu şi o fostă concurentă X Factor, prezentatorii Eurovision

 
Cornel Ilie, de la Vunk, fiica lui Mădălin Voicu şi o fostă concurentă X Factor, prezentatorii Eurovision

Cornel Ilie, solistul trupei Vunk, şi Ioana Voicu, una dintre fiicele lui Mădălin Voicu, vor fi gazdele semifinalei şi finalei naţionale Eurovision 2016.

Publicitate

Cele două show-uri ale Selecţiei Naţionale Eurovision 2016 se vor desfăşura pe 4 şi 6 martie, la Sala Sala Sporturilor din municipiul Baia Mare.

Alături de Cornel Ilie şi Ioana Voicu, Jo, fostă concurentă X Factor (sezonul doi) şi reprezentanta României la Eurovision Junior 2009 (Kiev), va însoţi concurenţii în Camera verde, de unde va trasmite primele impresii la cald.

Cornel Ilie nu este străin de spectacolul Eurovision. El a participat cu trupa VUNK la concursul Eurovision în 2002, când s-a clasat pe locul al doilea cu piesa All Too Young (obtinând maximum de puncte de la juriu şi la preselecţie, şi în finală) la Selecţia Naţională.

În 2009 a înregistrat o participare la Eurovision cu Tina Geru, cu piesa Pleacă (maximum de puncte la juriu la preselecţie şi semifinală) şi o alta cu Alexa, cu piesa One last night. În 2010, tot pentru Eurovision a pariat pe Dalma, cu piesa I’m running.

Dacă anul trecut, în finala de la Craiova, Ioana Voicu s-a aflat în culisele concursului Eurovision, anul acesta ea va fi partenera lui Cornel Ilie pe scena Sălii Sporturilor din Baia Mare.

Ioana Voicu a mai prezentat la TVR 1 seria de emisiuni dedicate concursului Eurovision în 2015.

Ioana Anuţa (Jo) a fost reprezentanta României la finala Eurovision Junior, desfăşurată la Kiev, în Ucraina.

Ioana s-a înscris în 2012 şi la selecţia Naţională Eurovision, devenind astfel singurul artist român care a participat la ambele categorii de vârstă (juniori şi seniori) ale acestui concurs.

Despre Selecţia Naţională Eurovision 2016

Pe scena Sălii Sporturilor din municipiul Baia Mare, la semifinala naţională Eurovision 2016 din 4 martie vor concura Jukebox, Mihai Trăistariu, Ovidiu Anton, Florena, Doru Todoruţ şi Irina Baianţ, Dream Walkers, Hayley Evetts, Andra Olteanu, Irina Popa, Vanotek feat. The Code & Georgian, Xandra şi Mihai Băjinaru, după cum Paginademedia.ro a scris AICI.

Dintre cele 12 piese, şase vor accede în finală: patru vor fi alese de un juriu de specialitate, iar două de către public, prin televot.

În finala Selecţiei Naţionale, publicul este singurul care va alege reprezentantul României pe scena de la Stockhom, dintre piesele rămase în concurs, prin televot.

Concursul cântecului european se va desfăşura, în 2016, la Stockholm, Suedia, în 10, 12 şi 14 mai. În competiţie s-au înscris 43 de ţări, cu trei mai multe decât la ediţia precedentă.

România va participa în a doua semifinală a concursului, cea din 12 mai, alături de Albania, Bulgaria, Danemarca, Georgia, Slovenia, Norvegia, Ucraina, Belgia, Letonia, Belarus, Irlanda, Elveţia, Macedonia, Australia, Lituania, Polonia, Israel şi Serbia.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • cri cri
    ALOOO TVR !! Bani pentru asa zise vedete aveti ,dar bani pentru salariile angajatilor care asigura realizarea transmisiei ,nu aveti ?
  • Ciobotea Dan Ilie Ciobotea Dan Ilie
    jos cenzura! nu mai lingeti in cur *** borrate de punjab!
  • Ciobotea Dan Ilie Ciobotea Dan Ilie
    ***

Trimite un comentariu

sus