Skip to main content

Grijă pentru comentarii. Paginademedia.ro intră în proiectul Less Hate, More Speech

 
Grijă pentru comentarii. Paginademedia.ro intră în proiectul Less Hate, More Speech

GRIJĂ PENTRU COMENTARII. Paginademedia.ro intră în proiectul de cercetare Less Hate, More Speech, realizat de Median Research Centre (MRC). Demersul de cercetare militează pentru un mediu online civilizat, iar cercetătorii MRC vor teste cele mai eficiente forme de moderare în acest scop.

Publicitate

Ce înseamnă intrarea Paginademedia.ro în acest proiect?

Comentariile Paginademedia.ro vor fi moderate de o echipă dedicată de la MRC, la fel ca la toate site-urile din aceste proiect: tolo.ro, gsp.ro şi blogsport.ro.

Un set de condiţii clare stabilite în proiect trebuie să fie respectate de către comentatori, în moderarea comentariilor.

Din condiţiile de moderare:

Numele de utilizator care sunt vulgare sau jignitoare pot atrage banarea temporară sau permanentă a utilizatorului ori ştergerea comentariilor.

Nu folosiţi numele ori imaginile altor persoane (spre exemplu sportivi, personalităţi publice ş.a.) în numele vostru de utilizator sau în poza de profil. Nerespectarea acestei reguli poate atrage banarea sau ştergerea comentariilor.

Folosiţi un limbaj civilizat. Cuvintele şi expresiile licenţioase pot fi moderate, indiferent dacă introduceţi în comentariu cifre, simboluri, semne de punctuaţie ş.a.m.d.

Ce ţie nu-ţi place, altuia nu-i face. Dacă un mesaj conţine lucruri pe care nu le-aţi spune cuiva în faţă sau pe care nu aţi vrea să le auziţi de la altcineva, e un semn că probabil nu ar trebui să îl postaţi.

Nu vor fi tolerate discursul urii şi instigarea la violenţă.

Descurajăm propagarea intoleranţei. Nu vom permite victimizarea ori denigrarea unor persoane sau grupuri pe baza criteriilor care includ, dar nu se limitează la: rasa sau etnia, identitatea de gen, orientarea sexuală, ţara sau regiunea de origine, religia, boli sau dizabilităţi, statutul socio-economic . La acest capitol pot intra, printre altele: epitetele înjositoare şi afirmaţiile care dezumanizează şi care instigă la discriminare.

Dezbatem şi combatem, nu atacăm gratuit. Ne plac dezbaterile şi nu ne deranjează comentariile critice sau ironice. Totuşi, atacurile dure la persoană, tentativele de intimidare, ameninţările sau hărţuirea unor utilizatori sau a altor persoane (precum autorii articolelor, personalităţi publice ş.a.) creează un mediu toxic.

Dacă trollaţi puteţi fi banaţi. Utilizatorii care postează în mod repetat conţinut abuziv, folosind un limbaj vulgar şi/sau agresiv, ce pare destinat să inflameze, îşi asumă faptul că mesajele lor pot fi moderate ori şterse şi că ID-ul poate fi banat temporar sau permanent.

Nu permitem reclame şi spam. Comentariile identificate ca atare pot fi şterse. Postarea repetată a unor astfel de comentarii poate atrage banarea temporară sau permanentă a utilizatorului.

Comentariile trebuie să respecte legea, inclusiv legislaţia privind proprietatea intelectuală. Nici instigarea la activităţi ilegale nu e permisă.

Nu postaţi informaţii personale despre alte persoane

Regulile complete, aici.

Proiectul Less Hate, More Speech, o colaborare între MRC, Central European University din Budapesta şi Universitatea din Bergen, îşi propune să cerceteze situaţiile în care atitudinile anti-democratice şi instigatoare la ură se pot reduce în discursul public, în mediul online, dar şi în discursurile politicienilor.

Detalii despre proiectul Less Hate, More Speech, aici.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • John Doe John Doe
    Sa modereze ce? Majoritatea articolelor de pe pagina de media au 0 comentarii. Si foarte rar sunt mai mult de 4-5 comentarii.
    Acum cativa ani, da, ar fi fost nevoie de moderare. Dar nu s-a facut.
    Acum e degeaba.
  • alex alex
    Fellicitari, sper sa scapam de troli, flameri si tot ceilalti care au doar interesul de a comenta neconstructiv, inutil sau de a ataca pe altii sau concurenta.
  • Eu, paul Eu, paul
    Bani de la salbaticii norvegieni investiti in *** si homosexuali. Penibil ca o publicatie sa isi dea jos chilotii pentru a fi moderata.
  • Marko.06 Marko.06
    Bravo! Aplaud orice inițiativa care dezinfecteaza spațiul online

Trimite un comentariu

sus