Skip to main content

Ministerul Culturii finanţează mai multe reviste culturale, printre care România literară, Convorbiri literare, cu un milion de euro

 
Foto: actualitatea.eu
Foto: actualitatea.eu

Ministerul Culturii va finanţa cu circa un milion de euro (4,5 milioane de lei) mai multe reviste editate de uniunile de creatori din România, între care se numără România literară, Convorbiri literare, Arhitectura şi Muzica, scrie Mediafax.

Publicitate

Astfel, Uniunea Scriitorilor din România va primi o sumă de aproape 720.000 de euro (3.225.664 de lei), pentru România literară, Luceafărul de dimineaţă, Ramuri, Orizont, Apostrof, Helikon, Viaţa Românească, Steaua şi Convorbiri literare, potrivit Normelor metodologice pentru finanţarea, în anul 2016, a revistelor şi publicaţiilor culturale ale uniunilor de creatori din România, membre ale Alianţei Naţionale a Uniunilor de Creatori, publicate recent de Ministerul Culturii.

Uniunea Arhitecţilor din România şi Uniunea Artiştilor Plastici din România vor primit câte 53.000 de euro (238.938 de lei) pentru revista Arhitectura, respectiv pentru publicaţia Arta.

Uniunea Compozitorilor şi Muzicologilor va primi 88.500 de euro (398.230) de lei pentru revistele Muzica şi Actualitatea muzicală, iar Uniunea Teatrală din România va primi 53.000 de euro (238.938 de lei) pentru publicaţia Teatrul azi.

Uniunea Cineaştilor din România va primi peste 35.000 de euro (159.292 de lei) pentru revista Film şi pentru "All About Romanian Cinema".

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus