Skip to main content

Mircea Badea: Suntem încă în sedii pentru că nu există o hotărâre judecătorească de evacuare

 
Mircea Badea: Suntem încă în sedii pentru că nu există o hotărâre judecătorească de evacuare

Au trecut cinci zile, iar Antena 3 este încă aici. Postul TV a renunţat la numărătoarea inversă de pe ecran şi la mesajul „Emisia Antena 3 în pericol”. Un altul mesaj permanent a apărut în locul lor: „Sediul Antena 3 scos la vânzare”.

Publicitate

De ce este Antena 3 încă acolo? Mircea Badea, realizatorul emisiunii În gura presei, a explicat pe blogul său şi duminică în emisiunea lui Radu Tudor de la Antena 3, de ce staţiile de televiziune ale trustului Intact n-au părăsit încă sediile în care îşi desfăşoară activităţile, deşi termenul dat de ANAF a expirat.

„Noi suntem aici în studiou. De ce suntem noi aici în studiou? Dintr-un motiv foarte simplu, nu au cum să ne dea afară pentru că nu există o sentinţă judecătorească de evacuare. Ştiu că este un curent care prinde la nişte cretini de pe internet, la nişte trepaneţi, cum că ANAF-ul pune în practică o hotărâre judecătorească. Este, sigur, un neadevăr şi pentru că este un neadevăr, iată-ne, ce să vezi, aici în studiou şi, ce să vezi, o să fim şi mâine. Pentru că nu au cum să obţină o hotărâre judecătorească mâine", a spus Mircea Badea, ieri, în emisiunea Punctul de întâlnire, de la Antena 3.

Reamintim că, timp se o săptămână, Antena 3 a dus o întreagă campanie de victimizare după ce posturile trustului Intact au primit pe 15 februarie o notificare din partea ANAF prin care erau anunţate că trebuie să evacueze sediile în care funcţionează, în termen de cinci zile.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • qwerty qwerty
    @geo nu plătesc chirie pentru că statul este tâmpit și nu le cere. nici eu nu plătesc locul de parcare și nu o să mă duc de nebun la primărie să le dau bani. vrea primăria să facă bani, să vină și să marcheze locurile de parcare și să ceară bani.
  • Iulian Iulian
    Daca inca nu exista o hotarare judecatoreasca, de ce nu se muta?:)) De lunea trecuta pana azi au avut timp sa mute Antena1 si Antena3 +controlul ZuTV si EuforiaTV
  • spagatistu' spagatistu'
    Care va sa zica mascariciul Intact recunoaste ca tot circul cu evacuarea a fost doar pentru "stupid people" (ca sa-l citam pe Brucan), pentru ca ei nu au fost nicio secunda in pericol de a fi evacuati. Asta insa nu inseamna ca au dreptul sa stea in acele cladiri, intrate in posesia statului libere de sarcini, ci doar ca, daca nu se conformeaza voluntar, va fi necesara o hotarare judecatoreasca de evacuare.
    Intrebarea care se pune este alta: oare de ce i-a trebuit o saptamana ca sa-si dea seama de acesta realitate? Probabil din acelasi motiv pentru care nu a fost capabil sa termine prima facultate la care a intrat? :))
    In realitate ei stiau inca dinainte de somatie ca ANAF nu are voie si nu are cum/cu cine sa-i evacueze (treaba de executor si eventual de jandarmi), ci doar le cere sa plece de bunavoie . Cel mai probabil s-au panicat atunci cand au aflat ca le taie curentul (desi cu 2-3 generatoare rezolvau si asta) si apa.
    Insa mai exista un aspect legal pe care nu l-au avut in vedere. Nu exista decizie de evacuare, dar exista o decizie definitiva care spune ca bunurile intra in proprietatea statului, libere de sarcini + au pierdut toate procesele prin care incercau sa se recunoasca valabilitatea contractului de inchiriere.
    Astazi situatia este asa: nu vor sa se conformeze voluntar+ nu mai sunt protejati de contract de inchiriere , ca atare Intact este astazi in situatia in care ocupa abuziv un bun al statului. Pornid de la aceasta stare de fapt si cum exista o plangere penala la DNA pentru ca inca nu s-a valorificat bunul, vor trebui gasiti vinovati. Ca atare am vaga banuiala ca managementul Intact se va trezi in curand citat la DNA pe acest subiect.
  • BGD BGD
    si te oftici?
  • geo geo
    Cum era de așteptat, invocând diferite motive, nu vor părăsi prea curând clădirile statului în care nu plătesc chirie.

Trimite un comentariu

sus