Skip to main content

(P) Exploatarea copiilor în lupte de arte marţiale, dezvăluită de un proiect jurnalişti-ONGişti

 
(P) Exploatarea copiilor în lupte de arte marţiale, dezvăluită de un proiect jurnalişti-ONGişti

(P) În România, exploatarea copilului este un fenomen greu de monitorizat, iar sportul contribuie şi el cu o formă modernă de abuz în cazul a două minore care s-au înfruntat într-o luptă în stil MMA - Arte Marţiale Mixte, la Braşov.

Publicitate

Proiectul Media Resource: Jurnaliştii lucrează cu ONG-iştii derulat de Median Research Centre (MRC) testează un model de colaborare-prototip între jurnalişti şi experţii din ONG-uri.

Acesta are ca scop includerea expertizei ONG-urilor în reportajele şi investigaţiile realizate de jurnalişti, pentru a contracara vocile constante ale analiştilor "omniscienţi" care se pronunţă indiferent de domeniu, fie ca e vorba de show-uri TV, opinii în ziare sau în online.

Astfel, primele serii de reportaje, pe tema formelor moderne de exploatare a copiilor prin muncă sunt susţinute şi de multiple interviuri cu specialişti ONG (de exemplu, World Vision Romania, Salvaţi Copii), psihologi şi sociologi, dar şi de informaţii de context, statistici şi infografice pentru o imagine completă asupra fenomenului.

Proiectul este finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România - www.fondong.fdsc.ro.

Pentru informaţii oficiale despre granturile SEE şi norvegiene accesaţi www.eeagrants.org

Autor: Advertorial publicitatepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus