Skip to main content

PRESA DE AZI. Adevărul: De ce încalcă pensiile nesimţite Constituţia

 
PRESA DE AZI. Adevărul: De ce încalcă pensiile nesimţite Constituţia

Prinderea lui Gregorian Bivolaru, telenovela din familia Borcea şi pensiile nesimţite, printre subiectele presei de astăzi. Ziarul Adevărul îşi deschide ediţia de astăzi cu un articol despre legea pensiilor speciale pentru aleşii locali. "De ce încalcă pensiile nesimţite Constituţia", titrează cotidianul deţinut de Cristi Burci.

Publicitate

"Curtea Constituţională a lovit exact în temelia legii pensiilor speciale pentru aleşii locali, argumentând că cei care au optat pentru o carieră politică n-au statut special, deci nu trebuie neapărat să beneficieze de un cadou financiar din partea statului. Totuşi, CCR lasă o portiţă Parlamentului să ofere privilegii, deşi ar însemna o puternică lovitură pentru bugetul de stat. Magistraţii Curţii Constituţionale(CCR) au desfiinţat chiar fundamentul legii", scrie Adevărul, pe prima pagină.

Paginademedia.ro prezintă, în continuare, titlurile şi principalele subiecte ale presei de astăzi.

Adevărul: "Guru Bivolaru s-a dat bulgar ca să scape de arestare", este al doilea subiect trata pe prima pagină de ziarul lui Burci,

Evenimentul zilei: "SORA lui Mihai Bodnariu dezvăluie trauma unei femei care a rămas fără copil: 'Băieţelul meu a fost dat unei familii de lesbiene din Norvegia'”. Cristina, sora lui Marius Bodnariu, îşi mărturiseşte emoţiile pe care le-a avut după ce a aflat că cei cinci nepoţei ai ei au fost luaţi de lângă părinţii lor. Ea povesteşte într-un interviu pentru EVZ cum s-au mobilizat românii penticostali din America la auzul teribilei veşti.

Jurnalul Naţional: "Sistemul energetic al României este în colaps. Mergem contra trendului mondial. Cu facturile plătite la zi, statul tot ne taie curentul".

România liberă: "Contractele cu statul au devenit o afacere riscantă". Execuţia bugetului general consolidat s-a încheiat în ianuarie cu un excedent reprezentând 0,63% din PIB, veniturile avansând cu 11%, iar cheltuielile cu 8,7%, potrivit datelor Ministerului Finanţelor Publice. În ianuarie anul trecut, execuţia bugetară a fost pe plus cu 3,95 miliarde lei, respectiv 0,56% din PIB. Profesorul de economie Cristian Păun a explicat pentru RL că, deşi aparent acest lucru înseamnă ceva pozitiv, în realitate nu este un motiv de bucurie.

Gazeta Sporturilor: "Circarul e şef în Liga 1". Astra lui Şumudică este prima în play-off, dar antrenorul giurgiuvenilor a oferit ieri un moment penibil. A fost atins de o brichetă în braţ, dar a simulat că a fost lovit în cap. Medicul echipei l-a crezut şi i-a oferit îngrijiri medicale, pentru ca apoi şi arbitrul să pice în această plasă.

Click!: "Soţia şi amanta şi-l împart pe Borcea şi la puşcărie".

Rubrica Presa de azi este realizată cu susţinerea companiei de monitorizare Media Image.

Primele pagini ale ziarelor, în secţiunea Presa de azi (click foto):

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus