Skip to main content

PRESA DE AZI. Therme a ajuns şi în săptămânalele de satiră. Kamikaze: Ion Iliescu nu a fost primit pentru că e sărac

 
PRESA DE AZI. Therme a ajuns şi în săptămânalele de satiră. Kamikaze: Ion Iliescu nu a fost primit pentru că e sărac

Centrul de ape termale Therme a a juns şi în săptămânalele de satiră. "Nu vă e ruşine, măi, animalelor? Ion Iliescu nu a fost primit la Therme pentru că e sărac!", titrează ziarul Kamikaze, pe prima pagină.

Publicitate

"Măi, dragă, eu mă aşteptam să nu mă primească pentru că sunt ţig... pentru că sunt cinstit, dar să vezi ce surpriză am avut la intrare: nu m-au primit pentru că sunt sărac! Nişte animale! Primul impuls a fost să le ţin o cuvântare şi să le bag materialismul dialectic în cap, dar după două pulane pe spatele gol, că deja apucasem să mă dezbrac, am încercat să mă retrag către cea mai apropiată cabină telefonică, pentru a mă adăposti de frig şi pentru a apela minerii", spune Ion Iliescu, în varianta caricaturizată, pe prima pagină a ziarului de satiră.

Ziarul Caţavencii spune că am intrat în "anul maimuţei de vot".

"Atenţie! Nu vă luaţi după horoscopul chinezesc, ci după scopul electoral românesc! Nu intrăm în anul Maimuţei de Foc. Urmează anul maimuţei de vot", scrie săptămânalul de satiră. Pe prima pagină, în rolul unor maimuţe, apar Laura Codruţa Kovesi, Dacian Cioloş şi Klaus Iohannis.

"Băieţi, eu, după zodiacul nostru, aş fi Taur. După rolul pe care-l joc în justiţie ar trebui să fiu Balanţă. După horoscopul chinezesc cică aş fi Bivol. Dar, după plăcerea cu care bag oamenii la beci, cred că de fapt sunt şobolan", spune Kovesi, pe coperta Caţavencii.

Paginademedia.ro prezintă în continuare, titlurile şi principalele subiecte ale presei de astăzi.

Adevărul: "Diabolizarea Casei Regale, de la comunişti până azi". Istoricul clujean Cornel Juju a făcut un inventar al tuturor clişeelor anti-regaliste care s-au vehiculat, în manualele de istorie şi în presă, în ultimii 70 de ani şi a căutat să afle de ce multe dintre ele persistă, deşi s-au dovedit a fi mincinoase.

România liberă: "100.000 de lei amendă pentru defăimare". Deputaţii din Comisia juridică şi din cea pentru drepturile omului au adoptat, ieri, Legea defăimării, mărind, la propunerea preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, cuantumul amenzilor pentru cei care aduc atingere imaginii unui grup sau unei comunităţi. Actul normativ are ca obiective prevenirea şi sancţionarea defăimării sociale, definită ca "fapta sau afirmaţia prin care o persoană este pusă în situaţie de inferioritate pe temeiul apartenenţei sale la un grup social".

Jurnalul Naţional: "Ce afaceri dansante face colaboratorul lui Băsescu". Ziarul prezintă cele mai recente activităţi ale unuia dintre apropiaţii familiei Băsescu. Stelică Barna Constantin a lucrat, la nivelul Bucureştiului, sub comanda şefului ANAF, Sorin Blejnar. Tot Barna este, potrivit JN; cel care i-a făcut legătura lui Mircea Băsescu cu marian Căpăţână, graţie unor relaţii de afaceri care au avut în centru fabrica de pompe Aversa SA Bucureşti.

Evenimentul zilei: "Povestea unui interviu memorabil. Greşeala fatală a lui Nicu Ceauşescu din 22 decembrie 1989: decizia de a pleca de la Sibiu la Bucureşti!". Gazetarul sibian de la Tribuna Lucian Jiman a reuşit după decembrie 1989 să obţină aprobarea de a intra în Penitenciarul Aiud, acolo unde era încarcerat Nicu Ceauşescu, pentru a realiza un interviu cu el.

Gazeta Sporturilor: "Şumudică suspendat 2 ani din cauza pariurilor?". Tehnicianul de 44 de ani va fi audiat astăzi de Comisia de Disciplină.

Libertatea: "A sărbătorit Anul Nou Chinezesc fără chinezi". Deşi e împreună cu omul de afaceri chinez, fosta doamnă Columbeanu nu s-a întâlnit cu familia acestuia nici măcat la ocaziile importante.

Click: "Război total pentru custodia micuţului Noah. Familia din America o atacă pe Cream. 'Claudia, vrei să-ţi iei poşete din banii copilului?'"

Rubrica Presa de azi este realizată cu susţinerea companiei de monitorizare Media Image.

Primele pagini ale ziarelor, în secţiunea Presa de azi (click foto):

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus