Skip to main content

Star Wars: The Force Awakens a produs încasări record pentru grupul Disney

 
Star Wars
Star Wars

Succesul planetar de care s-a bucurat ultimul film din seria Star Wars a contribuit la cel mai profitabil trimestru din istoria grupului Disney, scrie Ozap.com.

Publicitate

Cel de-al şaptelea episod al seriei, realizat de J. J. Abrams, a avut încasări de 2,01 miliarde de dolari la nivel mondial, de la lansarea de pe 18 decembrie 2015. Din această sumă 908 milioane de dolari au fost încasaţi în box office-ul din Statele Unite.

Grupul american Disney, care deţine în prezent franciza Star Wars, a anunţat că a realizat un pofit trimestrial de 2,9 miliarde de dolari, ceea ce reprezintă o creştere de 32%. Studioul n-a mai câştigat niciodată până acum atâţia bani în trei luni. Cifra de afaceri a grupului Disney a beneficiat, de asemenea, de o creştere considerabilă, de 14%, ajungând astfel la valoarea de 15,2 miliarde de dolari.

Fără îndoială, aceaste creşteri se datorează zonei de cinema a grupului.

Încasările aduse de Star Wars: trezirea forţei dovedesc că Disney a făcut o mişcare bună în 2012, atunci când a cumpărat franciza de la Lucasfilm cu 4 miliarde de dolari.

Star Wars: Trezirea forţei a stabilit câteva recorduri în cinematografie

  • Primul film care a adunat peste 100 de milioane de dolari intr-o singura zi, cel mai spectaculos debut in cinematografe – cu 238 de milioane de dolari. Precedentul record era detinut de “Jurassic World” cu 208.8 milioane de dolari.
  • Al doilea cel mai spectaculos debut la nivel mondial, cu 517 milioane de dolari. Recordul este detinut de “Jurassic World” cu 524.9 milioane de dolari.
  • Filmul care a trecut cel mai repede de la incasari de 100 de milioane la 200 de milioane de dolari. Recordul anterior era detinut de “Jurassic World”.
Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Dragos Dragos
    nu a fost un succes planetar, daca ne uitam la incasari pe plan mondial sta foarte prost in comparatie cu USA, daca era un succes planetar sarea de 2 miliarde doar worldwide si detrona avaturul lui Cameron, acum a strans 2 miliarde si aici ramane, este cel mai mare succes din istoria americii dar nu este un succes pe planeta
  • Iuliana Iuliana
    Si odiseea continua cu episodul VIII pe care toata suflarea asteapta sa-l vada.

Trimite un comentariu

sus