Skip to main content

The Independent îşi încetează apariţia în print, după 30 de ani

 
Foto: BBC.com
Foto: BBC.com

Publicaţiile The Independent şi Independent on Sunday îşi încetează apariţia în print în luna martie, scrie BBC.com, care citează surse oficiale.

Publicitate

Reprezentanţii ESI Media, companie patronată de familia miliardarul rus Alexander Lebedev, au anunţat că pentru cele două ziare viitorul va fi în zona digitală, dar şi că "vor urma o serie de concedieri în rândul echipei editoriale".

Evgeny Lebedev, fiul miliardarului, a declarat:

„Această decizie duce la conservarea brandului The Independent şi ne permite nouă să continuăm să investim în conţinut editorial de înaltă calitate, care atrage din ce în ce mai mulţi cititori pe platformele noastre online".

Ultima ediţie tipărită a ziarului The Independent va fi publicată sâmbătă 26 martie, în timp ce ultima ediţie pe hârtie a publicaţiei Independent on Sunday va fi disponibilă pe data de 20 martie.

Ziarul The Independent s-a confruntat în ultima perioadă cu o scădere drastică a vânzărilor, mai menţionează sursa citată. .

Cifrele pe luna decembrie 2015 arată că ziarul s-a vândut, în medie, în 56.000 de exemplare pe ediţie, la mare distanţă faţă de The Sun - care a avut vânzări de 1,8 milioane. Ziarul quality The Guardian a avut vânzări de 166.000 de exemplare.

Ziarul The Independent a fost lansat în 1986. Publicaţia a intrat în posesia miliardarului Alexander Lebedev în 2010. În 2014, băiatul lui Lebedev, Evgeny, a declarat pentru BBC că ziarul The Independent ar putea fi de vânzare "dacă cineva oferă preţul corect", dar a precizat că nu este în căutarea unui cumpărător.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • abdu rehab abdu rehab
    in timp ce in Romania, unele ziare trec la Online in 6 sau 7 ani de la fondare.

Trimite un comentariu

sus